Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συνεργασία υπηρεσιών για την πρόληψη των αυτοκτονιών στη Σητεία

Μέσα από τη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λασιθίου στην κατεύθυνση καταγραφής ψυχιατρικών περιστατικών και στήριξης των ανθρώπων αυτών, προγραμματίζονται διάφορες δράσεις
οι οποίες συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Δήμο Σητείας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής και η κα Μαρία Τσίγκου Διοικητικός Υπάλληλος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τερζής, «η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συνεργασίες που θα εμπλέξουν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, το Νοσοκομείο της Σητείας, τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας, στη λογική της καταγραφής και της αξιολόγησης ψυχιατρικών περιστατικών ή περιστατικών που παρουσιάζουν ψυχοπαθολογικά φαινόμενα προκειμένου να προλάβουμε αυτοκτονίες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης παρουσιάζονται πολύ έντονα στην περιοχή του Λασιθίου και δη της Σητείας. Επιδιώκουμε μέσω της συνεργασίας αυτή να δοθεί η δυνατότητα να αποτρέψουμε θλιβερά περιστατικά, να τα προλάβουμε. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και πρέπει κι εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να βάλουμε το λιθαράκι μας».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας