Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Με κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή η πανήγυρη της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή προσκυνητών και παραθεριστών από τις δύο επαρχίες Ιεράπετρας και Σητείας πανηγύρισε η Ιερά Μονή Καψά που τιμά και εορτάζει την Αποτομή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε και ευλόγησε την αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Πατέρες της Μονής και Εφημερίους της περιοχής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πορφύριος Αγγελάκης, Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπερας, ο οποίος με λόγο απλό, μεστό και επιστηρικτικό εξήγησε την αιτία της νηστείας της εορτής και τον σεβασμό που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Τίμιο Πρόδρομο. Αποτελεί για μας σήμερα πρότυπο μετανοίας και πιστότητας, στη διδασκαλία των Αγίων Προφητών που προετοίμασαν το έδαφος να έλθει ο Χριστός στον κόσμο και να συνεχίσει το έργο του.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και προσκυνητές και ευχήθηκε να έχουμε τη χάρη του Θεού και την πρεσβεία και προστασία του τιμίου Προδρόμου και Μεγάλου Προφήτου στη ζωή μας στα έργα μας και να συνεχίσει να προστατεύει το παλαιό και ιστορικό Μοναστήρι του.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Σητείας κ. Νικ. Λαντζανάκης και Ιεράπετρας κ. Ανδρ. Παπαδοπετράκης, εκπρόσωποι των Λιμεναρχείων Ιεράπετρας και Σητείας, ο πρώην Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Εμμ. Ρασούλης, οι πολιτευτές του Νομού Λασιθίου.Το πρωϊ τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας