Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πληρώνονται τα κενά στο Νοσοκομείο Σητείας

Εκτενή ενημέρωση για το Νοσοκομείο Σητείας παρακολούθησε στην συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου κ. Νίκου Κοζυράκη
ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Μανόλης Μιχελάκης ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα θέματα που το αφορούν, ενώ -αν κι ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες- απάντησε σε ερωτήματα των συμβούλων.
Το δε σώμα εξέφρασε την πλήρη στήριξή του για την επίλυση των προβλημάτων και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Αλλά και ευχήθηκε καλή δύναμη στον κ. Μιχελάκη κι επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
7.30 Σ διοικητη
Ο Διοικητής αναφέρθηκε στα οικονομικά, στα θέματα προσωπικού και διοίκησης. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Νοσοκομείου μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2016, είπε, ανέρχονται σε 1,5 εκατομ. € (συνολικά περίπου 2 εκατομ. €, όμως κάποια από αυτά δεν χαρακτηρίζονται ληξιπρόθεσμα ή πληρωτέα). Στο Νοσοκομείο δίδεται ευκαιρία αποπληρωμής μέσω έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Οικονομίας -μέσω του Υπουργείου Υγείας- όπως και για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
«Είμαστε στη διαδικασία ελέγχου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Μία ομάδα έργου έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, και πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες θα μπορεί να γίνει η πρώτη αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που αφορούν βέβαια έτη από το 2012 και μετά».
Ο κ. Μιχελάκης εστίασε στις μέχρι στιγμής ενέργειες την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις.
Στο πλαίσιο αυτό είναι η προκήρυξη για την κάλυψη τριών θέσεων, Παθολόγου Επιμελητή Β΄π, Χειρουργού Επιμελητή Α και Καρδιολόγου Επιμελητή Α΄. Η υποβολή δικαιολογητικών έληξε στις 4 του μήνα και ενώ δεν υπεβλήθη καμία αίτηση για την θέση Παθολόγου, υπεβλήθησαν 15 για την θέση Χειρουργού και 5 Καρδιολόγου. Με την δημιουργία Επιτροπής Κρίσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων κι επιλογής των ιατρών που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου.
Επίσης το Νοσοκομείο προχώρησε στην πρόσληψη επικουρικού ιατρού ακτινοδιαγνώστη, που ήδη στελεχώνει το τμήμα.
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία πρόσληψης 8 διοικητικών υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ του 1998. Για το Νοσοκομείο Σητείας οι θέσεις ήταν 10 κι αυτή την στιγμή έχουν καλυφθεί οι 8, εκ των οποίων 1 ΤΕ και 7 ΔΕ, όμως δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει αντίστοιχα ενδιαφέρον και από τα οκτώ άτομα.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναμένεται το ΦΕΚ για δύο θέσεις νοσηλευτικής και μία ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων.
Παράλληλα ο Διοικητής γνωστοποίησε ότι χθες το πρωί ελήφθη η οικονομική έγκριση για την προκήρυξη πρόσληψης θέσης Χειρουργού επιμελητή Β΄, άρα εκτιμάται ότι σύντομα θα βγει και νέα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού. «Είναι πολύ θετική εξέλιξη. Φαίνεται ότι στελεχώνεται καλά πλέον το χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου μας», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας