Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ξεκινά συζήτηση για αναμόρφωση του οργανισμού του Νοσοκομείου Σητείας

Τα σημαντικά θέματα του Νοσοκομείου Σητείας συζητήθηκαν στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας Μανόλης Μιχελάκης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Πολάκης αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή της Σητείας έως τα τέλη Ιουλίου.
Καίρια για την λειτουργία του Νοσοκομείου ήταν όσα ζητήματα ετέθησαν στον υπουργό. Πρωταρχική αναγκαιότητα είναι η αλλαγή του οργανισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συμμετεχόντων -προκύπτει η θετική είδηση ότι- κατόπιν σύμφωνης γνώμης του κ. Πολάκη, ξεκινάει η συζήτηση για αναμόρφωση του εσωτερικού οργανισμού του Νοσοκομείου Σητείας!
Η διαβούλευση αρχίζει εντός Νοσοκομείου με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μιχελάκη και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργείο προς έγκριση η πρόταση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο οργανισμός αφορά το παρόν και το μέλλον του, καθώς μεταξύ άλλων στον υφιστάμενο προβλέπεται μόλις μία θέση καρδιολόγου. Άρα ακόμη κι αν υπάρξει πλήρης στελέχωση σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου δεν μπορεί να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του, αφού η κάλυψη της καρδιολογικής συνδέεται με την συνολική λειτουργία του κάθε νοσοκομείου. Η μία θέση καρδιολόγου αποδυναμώνει όλες τις υπόλοιπες κλινικές. Και βέβαια στον υφιστάμενο οργανισμό περιέχονται κι άλλα παράδοξα όπως οι μόλις δύο θέσεις στην μαιευτική κλινική.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας