Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις υποψηφίων γα την επιλογή διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία

Έστω και καθυστερημένα ξεκίνησαν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διοικητών και υποδιοικητών για τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κληθεί τουλάχιστον πέντε υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις τέσσερις θέσεις του Νομού Λασιθίου: Μία θέση διοικητή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τρεις θέσεις υποδιοικητών για τα Νοσοκομεία Νεάπολης, Ιεράπετρας και Σητείας.
Η Επιτροπή που αξιολογεί τους υποψηφίους συνεδριάζει στην Αθήνα υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου.
Η πρακτική που ακολουθείται είναι η αποστολή επιστολής προς τους υποψηφίους, οι οποίοι καλούνται συγκεκριμένη μέρα και ώρα σε συνέντευξη. Πάντως είναι αξιοσημείωτο πως η σειρά που ακολουθείται στις συνεντεύξεις δεν σχετίζεται αποκλειστικά με ένα νοσοκομείο ή με την πρώτη επιλογή όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Για κανέναν από τους υποψηφίους που έχουν κληθεί μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν καλούνται σε διαδικασία κρίσης σε ένα νοσοκομείο, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλο. Τόσο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όσο και σε άλλων υποψηφίων η Επιτροπή επικεντρώνεται στην ανάλυση του βιογραφικού, στην προγενέστερη εμπειρία, στη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε νοσοκομείο για το οποίο καλούνται και για τις προτάσεις που έχει ο υποψήφιος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την καλή διοίκηση του ιδρύματος.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας