Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θα υποβαθμιστεί στη μέση της σχολικής χρονιάς το Δημοτικό Σχολείο Ζάκρου

http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/articles/2013/10/adeio-sxoleio.jpg
Λόγω αδειοδότησης της δασκάλας της Γ΄-Δ΄ τάξης του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ζάκρου, μετά από φημολογίες και ανησυχίες των γονιών για πιθανή υποβάθμιση του σχολείου σε 2/θέσιο, ο Σύλλογος Γονέων με τη στήριξη των φορέων της περιοχής απέστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας, περιμένοντας με αγωνία την κάλυψη της θέσης από αναπληρωτή δάσκαλο. 





Ζάκρος,  25 – 02 – 2015
        Αρ. Πρωτ.: 1/2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΡΟΥ
Ζάκρος Σητείας
τ.κ. : 72300
Πληροφορίες: Ροδανάκη Μαρία
Τηλ. :  6976444625
Fax: 2843093143











Προς:
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων
Γεν. Δ/νση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δ/νση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση:
Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου




ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης αντικατάστασης εκπαιδευτικού στο 3/θέσιο δημοτικό σχολείο Ζάκρου»

Υπάρχει έντονη η ανησυχία ανάμεσα στους γονείς των μαθητών του 3/θέσιου δημοτικού σχολείου Ζάκρου, ότι μετά την επικείμενη αδειοδότηση λόγο τοκετού της δασκάλας της Γ΄- Δ΄ τάξης, η θέση δεν θα καλυφθεί άμεσα, οπότε και το σχολείο θα λειτουργήσει σαν 2/θέσιο ίσως και μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
            Λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής μας, το δημοτικό σχολείο Ζάκρου ήδη υπολείπεται έναντι άλλων. Υπάρχουν σχολεία στο νομό, με μικρότερο αριθμό μαθητών από το δικό μας, που όμως παρέχουν π.χ. μαθήματα ξένης γλώσσας, γυμναστικής κ.α. επειδή τυχαίνει να βρίσκονται κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο.
Στην Ζάκρο, υπάρχει τα τελευταία χρόνια συστηματική υποστελέχωση υπηρεσιών (υγείας, εξυπηρέτησης πολιτών κ.α.) Έτσι εύλογα υπάρχει φόβος ότι αυτή η «οικονομία-έκπτωση»  θα επεκταθεί και στην παιδεία!
            Η τοπική κοινωνία επενδύει πολλά στο σχολείο. Υπάρχει μάλιστα η πεποίθηση ότι σχολεία όπως αυτό, απομακρυσμένα μεν, αλλά με ικανό αριθμό μαθητών, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερης προσοχής  δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλες διέξοδοι για τους μαθητές.
            Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου μετά τη σχετική αδειοδότηση η θέση να καλυφθεί άμεσα από άλλον εκπαιδευτικό ώστε η σχολική χρονιά να ολοκληρωθεί ομαλά.
            Αναμένουμε να μας ενημερώσετε σχετικά. Σας ευχαριστούμε.

Η πρόεδρος

Κατερίνα Σεμερτζάκη



           

Συνολικες προβολες σελιδας