Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αίτημα για ιδρυση ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πυρόσβεσης στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Αίτημα για ιδρυση ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πυρόσβεσης στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος»Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης απέστειλε στον υπουργό εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση επιστολή για την ίδρυση ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πυρόσβεσης στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος». Αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει τόσο εσείς προσωπικά όσο και η Κυβέρνηση και να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
Ο Δήμος Σητείας αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ελληνικής επικράτειας με έκταση περίπου 750.000 στρέμματα.
Η έδρα του Δήμου, η πόλη της Σητείας συνδέεται με την έδρα του Νομού με ένα κάκιστο οδικό δίκτυο μήκους 70km και απέχει από το Ηράκλειο 2,5 ώρες υπό κανονικές συνθήκες.
Στην πόλη της Σητείας λειτουργεί ο Δημοτικός Αερολιμένας από τον οποίο εκτελούνται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους πτήσεις προς Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Άκτιο, Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.
Κατά την τουριστική περίοδο έχουν ξεκινήσει, εδώ και 3 χρόνια, πτήσεις charter από Ολλανδία, Γαλλία και Τσεχία με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από τουριστικούς πράκτορες αξιοποίησης του Δημοτικού Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Από φέτος οι πτήσεις θα εξυπηρετούνται από το νέο κτήριο, το οποίο έχει εμβαδόν περίπου 9.200m2 και του οποίου το κόστος κατασκευής ξεπέρασε τα 25 εκατ. Ευρώ.
Ο Δημοτικός Αερολιμένας βρίσκεται πλέον στην κατηγορία επτά (7) στην κατάταξη των αεροδρομίων. Το γεγονός αυτό επιβάλλει με βάση τον «Κανονισμό Πυρασφάλειας και Διάσωσης αεροσκαφών σε αεροδρόμια» (ΦΕΚ 669/1-6-2001) την παρουσία 2 πυροσβεστικών οχημάτων (υπάρχουν) με 5 άτομα προσωπικό. Στην ουσία δηλ. επιβάλλεται να ιδρυθεί νέα ανεξάρτητη Υπηρεσία Πυρόσβεσης στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζο Κορνάρο».
Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στον νέο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος την ίδρυση της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Εν αναμονή των ενεργειών σας, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα προάγουν την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Αεροδρομίου «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας