Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια ενημέρωση για τους υγρότοπους στη Σητεία

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια ενημέρωση για τους υγρότοπους στη Σητεία
Σειρά δραστηριοτήτων περιλάμβανε η χθεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Σητείας
σε συνεργασία με το Δίκτυο για την παρακολούθηση της κατάστασης των Υγροτόπων Κρήτης, του WWF Ελλάδος.
Οι δράσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί λίγο μετά τις 11 στον κήπο δίπλα από την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί τα παιδιά δημιούργησαν διάφορες όμορφες χειροτεχνίες και έπαιξαν μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία των υγροτόπων. Στη συνέχεια ζωγράφισαν τμήμα ενός τοιχίου στον πεζόδρομο του λιμανιού και καθάρισαν συμβολικά τον ποταμό Παντέλη.
Η Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σητείας κ. Κατερίνα Ζερβάκη εστίασε στο σκοπό της εκδήλωσης, «την ενημέρωση των παιδιών για τους υγρότοπους του τόπου μας μέσα από δράσεις και βιωματικά παιχνίδια. Φέτος το σύνθημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι "Η πράξη είναι θέση", το οποίο σχετίζεται με τους τρεις άξονες του παιδαγωγικού οδηγικού μας προγράμματος, την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδήλωση. Ευχαριστούμε το WWF για τη συνεργασία, το ΔΟΚΑΣ για την παραχώρηση των υλικών και τον Αλέξη Κομνηνάκη από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, που μας βοήθησε στο προσχέδιο του τοίχου και φυσικά όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις».
Η Υπεύθυνη του Δικτύου Παρακολούθησης της κατάστασης των Υγρότοπων Κρήτης και Λέσβου, του WWF Ελλάδος κ. Έμιλη Πεδιαδίτη αναφέρθηκε στο στόχο του Δικτύου, «την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους υγρότοπους ειδικά των νησιών που είναι πολύ ευαίσθητοι λόγω καιρικών συνθηκών, κλιματικής αλλαγής και τουριστικής ανάπτυξης. Η Σητεία έχει πολλούς υγρότοπους, στη Ζάκρο, τη Ζήρο, τον Ξερόκαμπο, τον Παντέλη που έχουν μεγάλη σημασία για την άγρια φύση αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Γι' αυτό θα δείξουμε στα παιδιά την αξία των υγροτόπων κυρίως για τον άνθρωπο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας