Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Με 300.000€ θα χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση για τους λαθρομετανάστες

Με 300.000€ θα χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση για τους λαθρομετανάστες
Με το πρώτο φως της ημέρας της Πέμπτης φαίνεται πως θα ξεκινήσει η επιχείρηση αποβίβασης των 700 περίπου λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Ιεράπετρας,
αφού όλες τις ώρες της ημέρας της Τετάρτης θα συνεχίζεται η ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου στο Λιβυκό πέλαγος.
Μετά τη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών το βράδυ της Τρίτης για την οργάνωση της διαδικασίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Περάκης ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή με πρώτη ενέργεια την αναζήτηση χρηματικού ποσού για να έρθει εις πέρας όλη η γιγαντιαία επιχείρηση που για πρώτη φορά η Ελλάδα καλείται να υλοποιήσει. Έτσι, το κονδύλι που θα διατεθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι του ύψους των 300.000€ για δαπάνες σίτισης, καθαριότητας και όποιες άλλες ανάγκες προκύψουν μέχρι την απέλασή τους από τη χώρα.
Όλη αυτήν την περίοδο θα ενισχυθεί η αστυνομική και λιμενική δύναμη από άλλες περιοχές της Κρήτης, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, αφού όλα τα Νοσοκομεία του Νομού είναι σε ετοιμότητα για να δεχθούν ασθενείς μετανάστες για νοσηλεία ή για τις πρώτες βοήθειες. Ο χώρος του Κλειστού γυμναστηρίου που θα φιλοξενηθούν, θα φρουρείται, θα υπάρχουν 60 Ερυθροσταυρείτες που θα συνδράμουν καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι, όπου χρειαστεί.
Στοίχημα τέλος αποτελεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για τη μεταφορά των ατόμων από το πλοίο μέχρι το λιμάνι, μιας και το εν λόγω πλοίο δε μπορεί να προσεγγίσει κανένα λιμενοβραχίονα της περιοχής, με το σχεδιασμό να αναφέρει ότι σκάφη του λιμενικού με άλλα παραπλέοντα θα τους παίρνουν από το πλοίο καθώς θα βρίσκεται ανοικτά της Ιεράπετρας και θα τους μεταφέρει στη στεριά. Κάτι που αναφέρουν αρκετοί ότι θα διαρκέσει ώρες μπορεί και μέρες!

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας