Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συζήτηση για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σητείας

Συζήτηση για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σητείας
Η λειτουργία του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας συζητήθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Δημητροπουλάκης κατέθεσε- ζητώντας να ψηφιστεί και να αποσταλθεί στους αρμοδίους- σχετική επιστολή- ψήφισμα για την «δυσφήμιση κι απαξίωση του Τμήματος» βάσει πρόσφατων δημοσιευμάτων του αθηναϊκού Τύπου. Σύμφωνα με αυτά το εν λόγω Τμήμα βρίσκεται στη λίστα των 49 προς κατάργηση ή συγχώνευση με το σχέδιο «Αθηνά ΙΙ», όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της αρχής διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ο κ. Δημητροπουλάκης στην επιστολή του επεσήμανε την ανησυχία που προκαλεί στους φοιτητές το ότι το κράτος θέτει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του Τμήματος κατατάσσοντάς το στη λίστα με τα υπό κατάργηση. Επίσης εστίασε στις παρενέργειες που αποσκοπούν και στα επόμενα μηχανογραφικά υποψηφίων, αν δεν αποδεχθεί το υπουργείο την πραγματικότητα της επιτυχημένης πορείας του Τμήματος και διορθώσει το απειλητικό για το Τμήμα απαιτούμενο των 4 μονίμων καθηγητών σε 9, που είναι το όριο που έθεσε.
«Ως τοπική κοινωνία έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε το Τμήμα ως σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή μας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δημητροπουλάκης. Αλλά και προτείνει να αποσταλεί, στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Καπετανάκη σχετικό ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε στο σώμα. Με αυτό εκφράζεται η έντονη ανησυχία και αντίθεση του Δ.Σ. στη διαφαινόμενη προσπάθεια του υπουργείου για συγχώνευση ή και κατάργηση του τμήματος ζητώντας παράλληλα σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης την συμπλήρωση των θέσεων με στόχο τις ελάχιστες απαιτούμενες -9- και προειδοποιεί ότι η προσπάθεια κατάργησης του Τμήματος θα βρει δυναμικά και ανυποχώρητη, αντίθετη την τοπική κοινωνία.
Τελικά αποφασίστηκε η σύσταση της επιτροπής αποτελούμενης από τους κ. Πατεράκη και Δημητροπουλάκη, που θα προχωρήσουν σε επαφή και συζήτηση με την διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και εφ' όσον χρειαστεί και του υπουργείου. Επίσης αποφασίστηκε η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας