Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης στη θάλασσα



Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης στη θάλασσα
Άσκηση καταπολέμησης περιστατικού ρύπανσης στη θάλασσα και στις ακτές πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σητείας.

Η άσκηση έλαβε χώρα στο λιμάνι της πόλης και εκτός από το προσωπικό του Δήμου συμμετείχαν επίσης το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, η ΕΔΕΑΚ και αλιείς της περιοχής.
Σκοπός της δράσης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γιάννης Χατζηνάκης, ήταν η πλήρης ενεργοποίηση και εξάσκηση του προσωπικού καθώς και η εξακρίβωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων.
«Η άσκηση έγινε σχεδόν σε πραγματικές συνθήκες με στόχο την εξοικείωση του προσωπικού με τη χρήση των μέσων που διαθέτει ο Δήμος, τα οποία δεν είναι πολλά βέβαια. Πιστεύω να μπορέσουμε μέσω του Λιμενικού Ταμείου να έχουμε έναν καλύτερο εξοπλισμό για να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης πιο δύσκολων καταστάσεων» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, το κατασχεμένο πλοιάριο, που είναι αραγμένο στο λιμάνι της Σητείας, παρουσίασε διαρροή πετρελαίου. Στήθηκε λοιπόν επιχείρηση και με τη χρήση φράγματος οι συμμετέχοντες στην άσκηση κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας. Ακολούθως το σενάριο προέβλεπε μία μικρή εξάπλωση των καυσίμων προς το μόλο, που αντιμετωπίστηκε με τη χρήση απορροφητικών υλικών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή
 


3.35 shteia ΜΨ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΚΗΣΗ 1
3.35 shteia ΜΨ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΚΗΣΗ 2
3.35 shteia ΜΨ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΚΗΣΗ 3




 

Συνολικες προβολες σελιδας