Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ανάστατοι οι κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού για το Δημοτικό σχολείο του Αγίου Στεφάνου

Τις τελευταίες 3 ημέρες γίνεται έντονη συζήτηση στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού για το Δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Στεφάνου και για τους φόβους των κατοίκων, ότι αυτό θα περιέλθει στη Δημοτική ενότητα Λεύκης, δηλαδή στο Δήμο Σητείας.

Το θέμα ανέδειξε στο Ράδιο Λασίθι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας και πρώην Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δε γίνεται να ξεσηκώνεται μια ολόκληρη κοινωνία και οι δυο Δημάρχοι, της Ιεράπετρας και της Σητείας, αλλά και οι βουλευτές του Νομού να παίζουν το παιχνίδι τους. Δεν είμαστε όμηροι κανενός». Σε έντονο ύφος συνέχισε λέγοντας ότι, «αφού υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες από τη Σητεία, θα πρέπει ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας να αναλάβει να ξεκαθαρίσει το θέμα. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί τα παιδιά που θα αποφοιτήσουν από το Δημοτικό Αγίου Στεφάνου θα πάνε στο Γυμνάσιο Χανδρά και έτσι θα έχουμε την αποδυνάμωση και του Γυμνασίου Κουτσουρά».
Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων τόνισε ότι σε επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Σητείας, εκείνος του ανέφερε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα με τα σχολεία, όμως από το Σεπτέμβρη θα λυθούν, διότι βάση του Καλλικράτη τα σχολεία θα περάσουν στις διοικητικές περιφέρειες που ανήκουν, επομένως για το συγκεκριμένο, στο Δήμο της Σητείας. Αυτή η μαρτυρία εξόργισε ακόμα περισσότερο τους γονείς των παιδιών αλλά και όλους τους κατοίκους της ανατολικής περιοχής του Δήμου της Ιεράπετρας, υπερτονίζοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη επανίδρυσης αυτόνομου και αυτοδύναμου Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Ο κ. Προιστάκης, αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού, ανέφερε ότι λίγες μέρες πριν, ζητήθηκε από δημοτικούς παράγοντες της Σητείας ο φάκελος για το Νηπιαγωγείο της περιοχής ώστε να διεκδικήσει, όπως του αναφέρθηκε, ο Δήμος της Σητείας νέες επιχορηγήσεις για να προχωρήσουν καινούριες δράσεις γι' αυτό.
Σε παρέμβαση που έκανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας την επόμενη μέρα, είπε ότι πρόκειται για έντονη φημολογία, για την οποία δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία γιατί ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνήσει από την πρώτη μέρα που του έγινε γνωστό, με το Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης, αλλά και με το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και την παραπάνω πληροφορία δεν επιβεβαιώνει κανείς. Ο Δήμαρχος τέλος, είπε κατηγορηματικά ότι το Σχολείο δε θα το πειράξει κανένας και ότι ο φάκελος που ζητήθηκε δεν έχει δοθεί.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας