Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

Ισχυρός σεισμός ανατολικά της Κρήτης

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2026-04/125_2.jpg.webp?itok=0h8CJfY6

Πολύ δυνατός σεισμός δέκα λεπτά πριν τις 6:30 το πρωί της Παρασκευής στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη το πρωί της Παρασκευής (24/4). 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 06:18 και είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γούδουρα, στο Λασίθι.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Πηγή : Nέα Κρήτη

 

-----------------------------------------

 

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κρήτη

 

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε την ανατολική Κρήτη τα ξημερώματα της Παρασκευής 24/4, κάνοντας τους πολίτες να πεταχτούν κυριολεκτικά από τα κρεβάτια τους. 

Ο σεισμός, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 06:18 πμ.

Image
σεισμος-γουδουρας-αναθεωρημένη
Photo Credits: @gein.noa.gr

 

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, 25 χιλιόμετρα νοτιονοτιοδυτικά του Γούδουρα Λασιθίου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 9.7 χλμ.

Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη δόνηση η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ είχε και μεγάλη διάρκεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο το μέγεθος του αναθεωρήθηκε προς τα πάνω.

 

Image
σεισμός

 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Image
Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο
Photo Credits: @Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

 Πηγή : Cretalive

 

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας