
Και φέτος η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπήσει πολύ δυνατά στην Σητεία. Αυτή τη φορά για έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης θα εορταστεί εδώ, στο ακροτελεύτιο σημείο της.
Για 14η χρονιά στην Κρήτη και για 3η συνεχόμενη στη Σητεία, το Erasmus Student Network Greece, διοργανώνει το πενθήμερο πολιτιστικό ταξίδι «The Crete Trip», φέρνοντας την Κρήτη στο προσκήνιο του Erasmus.Το The Crete Trip είναι η μεγαλύτερη γιορτή πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα η οποία διοργανώνεται εθελοντικά από το Erasmus Student Network Greece για φοιτητές Erasmus με την συμμετοχή 1.000 περίπου ατόμων από περισσότερες από 40 χώρες.
Εκπρόσωποι της οργανωτική ομάδας βρέθηκαν στο Δήμο Σητείας για την πρώτη επαφή και την οριστικοποίηση του προγράμματος και των ξεχωριστών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την φετινή συνάντηση.
Η Σητεία κέρδισε το στοίχημα και τις καρδιές των διοργανωτών, αφού η γνωστή Σητειακή φιλοξενία, με την οποία από την πρώτη κιόλας φορά υποδέχθηκε τη μεγαλειώδη αυτή αποστολή των Ευρωπαίων πολιτών, επισφράγισε μια σχέση εμπιστοσύνης, συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, θέτοντας τις βάσεις για μια σταθερή και διαρκή παρουσία της πόλης στον ευρωπαϊκό χάρτη των σημαντικών διοργανώσεων.
Το «The Crete Trip 2026» θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Μαΐου 2026 με εναρκτήρια ημέρα την Πέμπτη 7 Μαΐου που θα διεξαχθεί το flag parade και το Κρητικό Φεστιβάλ ενώ στην Σητεία οι εκδρομείς θα αφιχθούν την 9η Μάϊου, Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης.