Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025

Απονομές των βραβείων «Ερωτόκριτος» στους νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2025/11/aponoerot.jpg

Παρουσία αρκετών νέων ανθρώπων, στην πλειοψηφία φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιοτολογίας απονεμήθηκαν τα βραβεία του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού «Ερωτόκριτος», που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος. Παράλληλα προκηρύχτηκε ο 4ος Φοιτητικός διαγωνισμός (2025-2026), που επίσης απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ Σητείας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο της Στέγης, παρουσία εκπροσώπων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, της εκπαιδευτικής κοινότητας της Σητείας και άλλων πολιτών. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στην εκδήλωση η κ. Μουρατίδου Θεοδώρα Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος, ο κ. Ράικος Βασίλης Αναπληρωτής Καθηγητής, η κ. Ψαρουδάκη Αντωνέλα Επίκουρη Καθηγήτρια, οι διδάσκοντες κ. Τσικαλάκης Γιώργος, Σφενδουράκης Γιάννης, Νεοφώτιστου Ελευθερία και Χριστάκη Αγγελική. Επίσης ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Σητείας κ. Τσιφετάκης Μανόλης και ο κ. Παναγιωτίδης Σταύρος Συγγραφέας, το βιβλίο του οποίου με τίτλο «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας» είχε παρουσιαστεί την προηγούμενη ημέρα στην Στέγη.

Τα βραβεία

Όπως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 3ου Φοιτητικού Διαγωνισμού, το 1ο βραβείο έλαβε η Μαρία Ζερβού, το 2ο οι Ευαγγελία Μακρυγιαννάκη και Κωνσταντία Μάλαμα και το 3ο οι Αθανασία Φάκα και Άγγελος Κοντιζάς, στους οποίους προσφέρθηκαν επίσης βιβλία εκδόσεων της Στέγης καθώς και χρηματικά ποσά (Α΄ βραβείο 300 ευρώ, Β΄ βραβείο 200, Γ΄ βραβείο 100 ευρώ).

Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στους πρωτοετείς φοιτητές δόθηκε δωρεάν το βιβλίο Ερωτόκριτος, το οποίο θα πρέπει να μελετήσουν για να εξεταστούν στο τέλος της Ακαδημαϊκής χρονιάς με ένα τεστ πολλαπλών επιλογών- το επιμελείται η φιλόλογος, κρητολόγος Δρ. Μαρία Χριστιάνα Πάσσου.

Υπεύθυνη του Διαγωνισμού είναι η κ. Χριστάκη Αγγελική εκπαιδευτικός MEd και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος. Καλωσόρισε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους φοιτητές.

«Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός», δήλωσε η κ. Αλίκη Γαλανάκη -που μαζί τον κ. Γιώργο Γαλανακάκη είναι οι ιδρυτές της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος, «αποτελεί μία προσπάθεια της Στέγης να έρθει κοντά στο Πανεπιστήμιο καθώς και να υποδεχθεί τους φοιτητές που έρχονται από όλη την Ελλάδα. Φθάνουν στη Σητεία και πρέπει να τους αγκαλιάσουμε, να τους βοηθήσουμε να βρουν και να κάνουν δράσεις στον τόπο».

Αλλά και η κ. Χριστάκη εστίασε στην στοχοθεσία του Διαγωνισμού, στη συμβολή ώστε να γνωρίσουν οι φοιτητές την πόλη, στην οποία θα ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια. «Είναι μία ωραία πόλη, με φιλόξενους κατοίκους και θέλουμε να την γνωρίσουν. Εδώ μπορούν επίσης να εκφραστούν δημιουργικά. Φιλοξενούμε στην Στέγη πολλές δράσεις των φοιτητών, όπως εκθέσεις των παιδιών, φωτογραφίας, ζωγραφικής, μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες κι άλλες… Είμαστε ανοικτοί σε ο,τιδήποτε μπορεί να προτείνουν, είτε οι φοιτητές είτε οι διδάσκοντες καθηγητές. Είναι πάντα ευπρόσδεκτοι».

 

Ευχαριστίες

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για τη δράση της Στέγης, ακολούθησε παρουσίαση για τον Βιτσέντζο Κορνάρο, αλλά και ένα διαδραστικό παιχνίδι με δώρα για όλα τα παιδιά.

Ολοκληρώθηκε με μουσική από τον Δημήτρη Λέκκα, φοιτητή 2ου έτους του Τμήματος και τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη μαθητή Β΄ Λυκείου.

Από την πλευρά του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ Σητείας, σε δηλώσεις του ο κ. Ράικος ευχαρίστησε την Στέγη, τους ιδρυτές της, για την έμπρακτη στήριξη της μικρής, αλλά πολύ ζωντανής φοιτητικής κοινότητας της Σητείας. Τα παιδιά έρχονται στη Σητεία για να περάσουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα της ζωής τους ως φοιτητές και φοιτήτριες, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας. «Οπότε θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία τα παιδιά να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Μέσα από την τέχνη που είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης κι επικοινωνίας, να κατανοήσουν καλύτερα το μέρος το οποίο βρέθηκαν, να γνωρίσουν καλύτερα την γλώσσα, να καταλάβουν καλύτερα την συμπεριφορά των ανθρώπων του τόπου. Οπότε θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία και είμαστε ευγνώμονες στην Στέγη που στηρίζει την φοιτητική μας κοινότητα, εύχομαι καλή συνέχεια και συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια», επ

Πηγή : Ανατολή 

Συνολικες προβολες σελιδας