Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025

Απεργία εργαστηριακών γιατρών σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

 

Σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου προχωρούν σε πανελλαδική απεργία ενώ συγχρόνως έχει προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία τους Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου,

διεκδικώντας την κατάργηση του άδικου, παράλογου και τιμωρητικού συστήματος του clawback και του rebate, το οποίο εδώ και χρόνια οδηγεί τα ιατρικά εργαστήρια σε οικονομική καταστροφή και απειλεί ευθέως τη λειτουργία τους.
Το καθεστώς αυτό, που επιβάλλει αναδρομικές επιστροφές και εξοντωτικές κρατήσεις, έχει μετατρέψει τους ιατρούς σε οικονομικούς ομήρους του ΕΟΠΥΥ, δημιουργώντας τεχνητά χρέη που δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματική οφειλή ή υπερκατανάλωση από την πλευρά των παρόχων.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ιατροί απαιτούν δικαιοσύνη, βιωσιμότητα και σεβασμό στο έργο τους και στο κοινωνικό τους λειτούργημα.

Η συνεχιζόμενη οικονομική εξόντωση των ιατρών ισοδυναμεί με διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ο αγώνας των εργαστηριακών είναι αγώνας όλου του ιατρικού κόσμου, είναι αγώνας για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημόσια υγεία.

 

Πηγή : Style 100Fm  

Συνολικες προβολες σελιδας