Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου

 https://i0.wp.com/104fm.gr/cms/wp-content/uploads/oge.png?w=683&ssl=1

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας, μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου (μέλος της ΕΕΔΥΕ), την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 18.30 στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας, με αφορμή τη νέα κλιμάκωση των εκτεταμένων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού με επιθέσεις τόσο στο λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και σε  άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής, κι εχει πλέον καταρρεύσει η επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα» από το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.

Η καρδιά μας και η σκέψη μας βρίσκεται στην πολύπαθη λωρίδα της Γάζας όπου συνεχίζονται εδώ και 350 μέρες οι απάνθρωπες Ισραηλινές επιθέσεις που έχουν δολοφονήσει πάνω από 41.000 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 11.000 μαθητές και φοιτητές. Συγχρόνως κλιμακώνουν αμείλικτα τις δολοφονικές επιθέσεις τους στη Δυτική όχθη με σκοτωμούς και τραυματισμούς αμάχων. 95.551 είναι οι τραυματίες στις 350 μέρες του Ισραηλινού μακελειού και όπως αναφέρει ο Παγκόσμιους Οργανισμός Υγείας πάνω από 22.000 άνθρωποι (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά) έχουν υποστεί τραύματα που θα τους σημαδέψουν εφ’ όρου ζωής.

Η ΟΓΕ καταγγέλλει την από καιρό σχεδιασμένη τρομοκρατική Ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο και τη Συρία με την ταυτόχρονη ανατίναξη χιλιάδων συσκευών επικοινωνίας προκαλώντας, μέσα σε δύο μέρες, 37 θανάτους και τραυματισμό σε άλλους 3.150 ανάμεσά τους γυναίκες και αθώα παιδιά, όπως και θανάτους 19 Σύρων που σκοτώθηκαν από παρόμοιες ανατινάξεις συσκευών επικοινωνίας. Καταδικάζουμε τους δολοφονικούς Ισραηλινούς βομβαρδισμού που συνεχίζονται με επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο.

Ενδεικτικό της Ισραηλινής θηριωδίας είναι ο συνεχής βομβαρδισμός σχολείων του ΟΗΕ στη Γάζα, εκεί που οι κυνηγημένοι άμαχοι αναζητούν καταφύγιο, όπως πρόσφατα το μακελειό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ όπου σκότωσαν 18, ανάμεσά τους μητέρες και παιδιά και υπαλλήλους του ΟΗΕ ενώ δεκάδες είναι οι τραυματισμένοι.

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Υεμένη, με την ανάμειξη και του Ιράν, γεννούν κινδύνους για ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή και το κρίμα θα πέσει πάλι στο λαιμό των λαών της περιοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει κάθε επίθεση του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Συρία. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλες οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα. Να κλείσει ΑΜΕΣΑ η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

Φτάνει πια! Εντείνουμε τον αγώνα μας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη και του Λιβάνου, καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής, για να σταματήσει το ολοκαύτωμα στην γειτονιά μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ φορείς, σωματεία και όλο το λαό της Σητείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου, μέλους της ΕΕΔΥΕ και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής, την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 18:30, στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας.

 

03.10.2024
Ομάδα Γυναικών Σητείας, μέλος της ΟΓΕ


Συνολικες προβολες σελιδας