Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/10/dhmotiko-shteias.jpg

Το ψήφισμα το οποίο κατά τη χθεσινή μαραθώνια, μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και θα κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια Κρήτης και σε λοιπούς αρμόδιους φορείς, αναφέρει:



1) Στηρίζουμε τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σαν κύριο πυλώνα παροχής υγείας όλων των βαθμίδων, προς όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και εκφράζουμε την αντίθεσή μας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

2) Ζητούμε από την Κυβέρνηση, την στελέχωση και πλήρωση όλων των θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού και λοιπού, υγειονομικού προσωπικού, μέσω προκηρύξεων μόνιμων θέσεων που θα περιλαμβάνουν ειδικά κίνητρα και επιπλέον παροχές για το Νοσοκομείο Σητείας.

3) Στηρίζουμε την λειτουργία και ενίσχυση του Νοσοκομείου Σητείας, της σημαντικότερης Υγειονομικής και Αναπτυξιακής δομής του Δήμου Σητείας και θα ενεργήσουμε αποφασιστικά και καθοριστικά, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία προς την κατεύθυνση αυτή.

4) Η παροχή υπηρεσιών υγείας όλων των βαθμίδων, προς όλους τους πολίτες, είναι υποχρέωση της πολιτείας και αποτελεί δείκτη ευημερίας και πολιτισμού.

5) Το παρόν, να κοινοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητηθεί η άποψη της ολομέλειας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας