Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ: Επιστροφή 51 εκατομμύρια ευρώ από 196.000 δικαιούχους παραγωγούς ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2022.

 

 Επιστροφή 51 εκατομμύρια  ευρώ από 196.000 δικαιούχους παραγωγούς ζητάει ο ΟΠΕΚΕΠΕ  για το έτος 2022.
 

 Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους δικαιούχους επιδοτήσεων σε όλη την Ελλάδα από   ειδοποιητήρια του ΟΠΕΚΕΠΕ για επιστροφή αχρεωστήτως  καταβληθέντων  ποσών στο πλαίσιο των καθεστώτων άμεσων ενισχύσεων για το έτος 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και κατόπιν μηχανογραφικού ελέγχου στην Ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2022 έχουν προκύψει αχρεωστήτως καταβληθέντα 50.755.440 ευρώ.

Η εσφαλμένη καταβολή αφορά 196.083 δικαιούχους και το σφάλμα αυτό του ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίστηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή καλείται σήμερα να πληρώσει ο παραγωγός ο οποίος διαπιστώνει ότι οι επιδοτήσεις μειώνονται συνεχώς ενώ τα έξοδα αυξάνονται δυσανάλογα με τα έσοδα γενικότερα.

Σε συνεννόηση και με άλλους φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο θα αναδείξουμε το θέμα τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να περάσουμε για μια ακόμα φορά το μήνυμα για την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο παραγωγός και γενικότερα την κρίση που περνά  ο πρωτογενής τομέας λαμβάνοντας υπόψιν και τις απρόβλεπτες και συνεχώς αυξανόμενες  καταστροφικές  επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Για να ενημερωθούν οι παραγωγοί για τα ποσά που πρέπει να επιστρέψουν να απευθύνονται στο περιφερειακό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Άγιο Νικόλαο και στο τηλέφωνο 2841089450.

 

 

    Με εκτίμηση

               Ο πρόεδρος

     Μανώλης Μαυροματάκης

 

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας