Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Οι πολίτες καλούνται να βοηθήσουν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/sxolika-3.jpg

Με σύνθημα «Νοιάζομαι για το συμμαθητή μου» το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας απευθύνει και φέτος ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες να βοηθήσουν στη συγκέντρωση σχολικών ειδών, για να προσφερθούν σε παιδιά οικογενειών που έχουν σχετική ανάγκη.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται επτά χρόνια, όπως ανέφερε η Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σητείας κ. Δήμητρα Κουνελάκη. Ο κόσμος κάθε χρόνο ανταποκρίνεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη, ώστε στο πλαίσιο της έναρξης του νέου σχολικού έτους να προσφερθεί σε παιδιά σχολικός εξοπλισμός.

«Περιμένουμε λοιπόν και φέτος από τους συμπολίτες μας να μας φέρουν τσάντες, τετράδια, γραφική ύλη, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους) γεωμετρικά όργανα (χάρακα, διαβήτη, μοιρογνωμόνιο) για τους μικρούς μας φίλους. Είναι πράγματι μία δράση, η οποία έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, κάτι που εκτιμούμε πάρα πολύ και ευχαριστούμε θερμά. Ασφαλώς στην διάρκεια όλου του χρόνου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει σχολικό εξοπλισμό. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με αυξημένες ανάγκες… Οφείλουμε κι εμείς να στηρίζουμε αυτές τις οικογένειες. Επαναλαμβάνω οι ανάγκες είναι συνεχείς, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διότι τα παιδιά χρησιμοποιούν όλο το χρόνο γραφική ύλη και είναι σημαντικό να συμβάλλουμε όλοι στην κάλυψη αναγκών των παιδιών».

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης προσέρχονται ήδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο πολίτες, γονείς ή γονείς με τα παιδιά τους, προσφέροντας σχολικό εξοπλισμό. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, όπως πρόσθεσε η κ. Κουνελάκη, ότι και τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται και νιώθουν την αξία αυτής της συλλογικής προσπάθειας. «Έχουν κατανοήσει το πόσο σημαντικό είναι να βοηθάνε συμμαθητές τους στην ουσία, επομένως θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια «εκπαιδεύει» να προσφέρουν, να βοηθάνε έτσι ώστε κανένας συμμαθητής να μην μείνει χωρίς σχολική τσάντα …Δηλαδή όλα τα παιδιά να έχουν αυτά που χρειάζεται να έχουν», εξήγησε.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλλει και να στηρίξει στην υλοποίηση της δράσης μπορεί να προσέρχεται όλες τις ημέρες λειτουργίας (από Δευτέρα έως Παρασκευή) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου προσφέροντας σχολικά είδη που θα προσφερθούν ακολούθως σε παιδιά. Τηλ. επικοινωνίας 2843024208.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας