Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σητεία ενάντια στις συγχωνεύσεις των τμημάτων

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/09/x-diamartyria-1.jpg

Με μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη από φορείς και συλλογικότητες, αλλά και εκ νέου πολυπληθή παρουσία γονέων, παιδιών κι εκπαιδευτικών -όπως απεδείχθη και στη διάρκεια πορείας που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης- πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σητείας άλλη μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις των τμημάτων των σχολείων και στην υποβάθμιση της παιδείας.

Οι συγκεντρωθέντες πολίτες έστειλαν παράλληλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!»

Να θυμίσουμε ότι για ένατη ημέρα, συνεχίστηκε η αποχή από τα μαθήματα, από την συντριπτική πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής κατόπιν αποφάσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των γονιών.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας και βέβαια, δυναμικά οι εκπαιδευτικοί, με τον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «ο Μύσων» να έχει επίσης προχωρήσει από την αρχή και μέχρι σήμερα, σε στάσεις εργασίας.

Είναι γεγονός, ότι για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Σητείας μία τόσο μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια για την παιδεία, σε ότι αφορά όχι μόνο τη χρονική διάρκεια της. Αλλά και την μαζική συμμετοχή καθώς και την στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της Σητείας και πλέον και της γειτονικής Ιεράπετρας, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, το σχετικό μήνυμα του οποίου διαβάστηκε στην συγκέντρωση της Πέμπτης. Έκανε γνωστό ότι στη Γ.Σ. του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε  -το συγκεκριμένο σχολείο, όπως αναφέρθηκε, δεν έχει πρόβλημα συγχωνεύσεων, έχει γίνει διχοτόμηση – η αποχή των μαθημάτων του σχολείου τους την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Η σχετική ανακοίνωση έγινε δεκτή με θερμό χειροκρότημα από τους παριστάμενους της συγκέντρωσης στη Σητεία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας