Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Να συνεχίζεται η αλυσίδα της προσφοράς με «επιστροφή» του αίματος που κάποιοι χρειάστηκαν

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2016/11/aimodosia.jpg

Ανταποκρίθηκε ο κόσμος και στην τελευταία αιμοδοσία που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν συνετέλεσαν βοηθητικά, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία να δημιουργούν μίαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, αρκετοί ήταν οι εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν κι έδωσαν αίμα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 40 φιάλες αίματος.

Από καρδιάς ευχαρίστησε για άλλη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες στην αιμοδοσία, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ κ. Παντελής Ανδρουλιδάκης. «Η συγκεκριμένη ήταν η 4η αιμοδοσία, προγραμματισμένη, του τρέχοντος έτος. Έπονται ακόμα δύο μέχρι το τέλος του χρόνου. Παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω της αφόρητης ζέστης, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και συγκεντρώθηκαν 40 ασκοί αίματος προκειμένου να διατεθούν για να καλυφθούν ανάγκες συνανθρώπων μας, που πάντα είναι πολλές».

«Εκείνο όμως που αποτελεί μελανό σημείο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέριμνα για να αντικατασταθεί το αίμα που χρειάστηκαν κι έλαβαν κάποιοι άνθρωποι, προκειμένου να συνεχιστεί η αλυσίδα της προσφοράς για να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες και άλλων συνανθρώπων μας. Μας λυπεί το γεγονός και δημιουργεί πρόβλημα διότι δε μπορούμε να ικανοποιούμε τις αιτήσεις άλλων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Και κάποιοι είναι συνεπέστατοι κάτι που βοηθάει πολύ στην συνέχιση της παροχής αίματος στους πάσχοντες. Κάποιοι όμως δεν είναι. Τους παρακαλούμε ιδιαίτερα να μεριμνήσουν για τούτο. Το αίμα – να τονίσω – δεν ανήκει στο Περιφερειακό Τμήμα, αλλά στους αιμοδότες που το διαθέτουν για να μπορεί με την σειρά του να το διαθέτει και να εξυπηρετεί άλλους συνανθρώπους μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν και σε αυτή την αιμοδοσία, ευχαρίστησε παράλληλα τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Τμήματος για την καθοριστική συμβολή τους στην διεξαγωγή της αιμοδοσίας- όπως πάντα- καθώς και τους ιατρούς και όλους τους υπεύθυνους της Κινητής Μονάδας του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

 

Να πλαισιώσουν τον Ερυθρό Σταυρό

Παράλληλα ερωτηθείς σχετικά με αφορμή την ημερολογιακή ολοκλήρωση του φετινού καλοκαιριού, ο κ. Ανδρουλιδάκης, ανέφερε ότι οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας με την στήριξη της διοίκησης και σε συνεργασία με τις αρχές του τόπου και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, πρόσφεραν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες, όπου και όποτε χρειάστηκε. Στην υγειονομική κάλυψη πολιτιστικών κι άλλων εκδηλώσεων καθώς και διάφορων γεγονότων που έλαβαν χώρα στην διάρκεια και της καλοκαιρινής περιόδου.

Κάλεσε δε, τους πολίτες που επιθυμούν και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας, να εκπαιδευτούν, να πιστοποιηθούν και να προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες, βοηθώντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, βοηθώντας τον τόπο και να νιώσουν και οι ίδιοι την χαρά της προσφοράς.

«Οι εθελόντριες και οι εθελοντές μας έδωσαν δυναμικό “παρών”, όπου χρειάστηκε. Θέλουμε να συνεχιστεί η δράση του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας και να ενισχυθεί και γι’ αυτό απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όποιο επιθυμεί, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους να αγκαλιάσουν το Τμήμα, να εγγραφούν και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Να νιώσουν την χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο», κατέληξε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας