Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Η ευσυνειδησία των δημοτών θα δώσει τη λύση στα προβλήματα της ΔΕΥΑΣ (Video)

 

 
 
Στην ευσυνειδησία των δημοτών επαφίεται πλέον και η επάρκεια του νερού αλλά και η ορθή λειτουργία των αποχετευτικών συστημάτων της πόλης σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σητείας ( ΔΕΥΑΣ) κ Σταύρου Συλλιγαρδάκη αλλά και του Γενικού Διευθυντή κ Σταύρου Ψωμαδάκη.
Σύμφωνα και με τις συχνές οχλήσεις στην επιχείρηση, οι δημότες φαίνεται να ευαισθητοποιούνται σε σχέση με την σωστή διαχείριση του νερού όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με την συμπεριφορά τους στο δίκτυο αποχέτευσης.
 
Οι συνέπειες της κακής χρήσης από ιδιώτες και επαγγελματίες, κυρίως της εστίασης είναι πλέον εμφανείς, με τα προβλήματα να δημιουργούν δυσλειτουργία στους αγωγούς, γεγονός που επιφέρει συχνές αποφράξεις και δυσοσμία με περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζονται μόνο με την κλήση μεγάλου αποφρακτικού μηχανήματος από το Ηράκλειο κάτι το οποίο σημαίνει, μεταξύ των άλλων και οικονομική επιβάρυνση.
Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων κατοικιών θα πρέπει να εφιστούν την προσοχή ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων των ενοικιαστών τους, όπως επισης και οι επιχειρηματίες της εστίασης υποχρεούνται να χρησιμοποιούν λιποσυλλέκτες προκειμένου να μην απορρίπτουν στις αποχετεύσεις τα μαγειρικά υπολείμματα .
Σε κάθε περίπτωση η ατομική ευθύνη είναι αυτή που θα δώσει λύση και θα μειώσει τα δυσάρεστα περιστατικά τα οποία επιβαρύνουν την λειτουργία και τη συνολική εικόνα της πόλης.
 
Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας