Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Σητεία: Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας Νέας Πραισού σε πλατεία Ερρίκου Πέτρου Σκουλούδη (video)

https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-08/ipiccy_image%20-%202024-08-04T105537.672.jpg.webp?itok=C1cR6qMj

Ο Ερρίκος Πέτρου Σκουλούδης εργάστηκε αδιάκοπα επί σειρά ετών, συγκεντρώνοντας έναν πραγματικό λαογραφικό, ιστορικό και πολιτιστικό  θησαυρό, διασώζοντας και καταγράφοντας τον σε βιβλία και ερευνητικές εργασίες

Ο Δήμος Σητείας, η Δημοτική Κοινότητα Πραισού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραισού, ικανοποιώντας το καθολικό αίτημα των κατοίκων των δύο οικισμών, Αγίου Σπυρίδωνα και Νέας Πραισού, πραγματοποίησαν το Σάββατο 3/8 το απόγευμα τελετή ονοματοδοσίας, της ανώνυμης πλατείας του οικισμού Νέας Πραισού, σε πλατεία Ερρίκου Πέτρου Σκουλούδη, στη μνήμη ενός ανθρώπου ο οποίος αγάπησε με πάθος τον τόπο του, τον υπηρέτησε σιωπηλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Λεωνίδας Τερζής, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών ποντίων και Αρμενίων Σητείας κ. Γιώργος Αλεβίζος, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί του εκλιπόντος.

Ο Ερρίκος Πέτρου Σκουλούδης εργάστηκε αδιάκοπα επί σειρά ετών, συγκεντρώνοντας έναν πραγματικό λαογραφικό, ιστορικό και πολιτιστικό  θησαυρό, διασώζοντας και καταγράφοντας τον σε βιβλία και ερευνητικές εργασίες.

 

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας