Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού δρόμου της Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/05/shteia-limani.jpg

Σειρά αναπτυξιακών έργων και θεμάτων της Σητείας συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Εξετάστηκαν όλα τα αναπτυξιακά θέματα και ιδιαίτερα τα έργα που υλοποιούνται στη Σητεία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ειδικά για ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις (ΟΧΕ) όπου τα έργα από τις δράσεις αυτές είναι με επίκεντρο την μεγάλη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας αλλά και του κεντρικού δρόμου, έργο που προχωρά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο έργο, την ανάπλαση των κεντρικών δρόμων της Σητείας. Περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία, τον κεντρικό δρόμο και γύρω δρόμους κι είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται μέσω της περιφέρειας Κρήτης. Είχα υποχρέωση να ενημερώσω τον κύριο Περιφερειάρχη για την εξέλιξη των εργασιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Σητεία. «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο γιατί αλλάζει όλη την εικόνα της πόλης. Στο πλαίσιο των έργων αυτών είναι στόχος μας να περιορίσουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων χωρίς κανόνες. Στο κεντρικό αστικό κομμάτι της πόλης λοιπόν γίνεται το έργο και θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές αφού θα βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης με κάποιες πεζοδρομήσεις που θα γίνουν, με κάποιες δενδροφυτεύσεις και γενικά με την αλλαγή του τρόπου που θα πρέπει να κυκλοφορούμε στο αστικό κομμάτι. Η ανάπλαση έχει ξεκινήσει ήδη αρκετό καιρό, το έργο είναι  περίπου στο 50% της εξέλιξης του και ευελπιστούμε ότι το επόμενο δωδεκάμηνο το αργότερο θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη της Σητείας», δήλωσε ο κ. Ζερβάκης.

 

Το κολυμβητήριο γίνεται χώρος άθλησης

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε και η μετατροπή του παλιού κολυμβητηρίου σε χώρο άθλησης για μπάσκετ και βόλεϊ για την νεολαία της περιοχής. Το έργο ξεκίνησε πρόσφατα να υλοποιείται και στόχος είναι με την ολοκλήρωση του να δοθούν περισσότεροι χώροι άθλησης προκειμένου να αποτελέσουν κίνητρο ενασχόλησης της νεολαίας με τον αθλητισμό.

«Ένα άλλο σημαντικό έργο, το οποίο είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται και αυτό με χρηματοδότηση της περιφέρειας Κρήτης, είναι η αλλαγή της χρήσης του παλιού κολυμβητηρίου που υπήρχε στη Σητεία με την μετατροπή του σε χώρο μπάσκετ, όπως ήταν και παλαιότερα, διότι δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι το κολυμβητήριο δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Δεν λειτούργησε ουσιαστικά γιατί ήταν μια κοστοβόρα αθλητική εγκατάσταση και παράλληλα ήταν σε κάποιο σημείο το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα και στους ίδιους τους αθλούμενους», δήλωσε ο Γιώργος Ζερβάκης.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε πως η αλλαγή χρήσης ήταν δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. «Με βάση τα δεδομένα αυτά, με απόφαση όλων μας – παρόλο που είναι δύσκολη απόφαση να καταργείς μια αθλητική εγκατάσταση – τελικά αλλάζουμε το χώρο και δημιουργούμε μια άλλη αθλητική εγκατάσταση που θεωρούμε ότι θα έχει καλύτερη ποιότητα και καλύτερα αποτελέσματα και θα παρουσιάζει περισσότερες δυνατότητες στους αθλούμενους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά της πόλης», σημείωσε ο κ. Ζερβάκης.

 

Τα έργα που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Δήμαρχος Σητείας εξέτασαν ακόμα τα έργα που θα επιδιωχθεί να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τη νέα Προγραμματική Περίοδο και αφορούν μεταξύ άλλων βελτίωση-αναβάθμιση παιδικών χαρών αλλά και δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη της Περιφέρειας σε θέματα ανάπτυξης του Δήμου Σητείας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας