Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου καλεί όλη την κοινωνία της Σητείας να συμμετέχει στην προσπάθεια

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/08/x-nos-sht.jpg

Σε μία περίοδο που ο χώρος της υγείας δοκιμάζεται εντόνως και το Νοσοκομείο της Σητείας προσπαθεί να λειτουργήσει με νύχια και με δόντια για να αντεπεξέλθει στα αυξημένα λόγω και της θερινής περιόδου περιστατικά με λιγοστό ιατρικό προσωπικό, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Βάσει όσων προαναφέρθηκαν η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε όλα τα ζητήματα για τα οποία υπάρχουν ανοικτά μέτωπα, με έμφαση αυτό της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Σητείας. Στόχος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, όπως είχε επισημανθεί και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του νέου Προέδρου του σωματείου Δημήτρη Σπύρου, είναι ένας: η παροχή κάθε βοήθειας προς το Νοσοκομείο.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ. του σωματείου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ενημέρωσαν για την διαμορφούμενη κατάσταση και ιατροί του Νοσοκομείου.

Μετά την ολοκλήρωση της μακράς συζήτησης ο κ. Σπύρου τόνισε:

«Πραγματοποιήσαμε ως νέο ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου την πρώτη θεσμική συνάντηση. Θεωρήσαμε ότι είναι σωστό η συνάντηση αυτή να είναι με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου γιατί εκείνοι γνωρίζουν τα προβλήματα περισσότερο από τον καθένα. Έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και ιατροί. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι, ότι το κυριότερο πρόβλημα που χρίζει άμεσα λύσεων είναι το θέμα της υποστελέχωσης. Ενημερωθήκαμε επ’ ακριβώς για την κατάσταση.

Ήδη υπάρχει προγραμματισμός από την πλευρά του Συλλόγου κι έχουν ξεκινήσει ενέργειες. Είμαστε σε επαφή και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία συνδράμει με τον τρόπο της όσο μπορεί, είμαστε σε αναζήτηση τρόπου λύσεων των θεμάτων. Εμείς ως Σύλλογος είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε κάποια πράγματα σιγά -σιγά ώστε το Νοσοκομείο μας να παραμείνει ανοικτό. Πρέπει και το βλέπουμε κάθε μέρα. Χρειαζόμαστε όμως γιατρούς. Με την συνδρομή όλων και με την συνεργασία όλων, του συλλόγου, των εργαζομένων, της διοίκησης, των φορέων της Σητείας -γιατί όλοι πρέπει να παλέψουμε- πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και να καταφέρουμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο μας ανοικτό. Πρέπει όλη η κοινωνία της Σητείας, όλοι μας να είμαστε συμμέτοχοι. Όσο λιγότεροι είμαστε τόσο μειώνονται οι ελπίδες μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

Μια εποικοδομητική συζήτηση

Από το Σύλλογο Εργαζομένων η Πρόεδρος κ. Ευαγγελία Φωτεινάκη υπογράμμισε επίσης ότι «η υποστελέχωση του Νοσοκομείου είναι μείζον πρόβλημα το έχουμε κάνει γνωστό, το επισημαίνουμε και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος και να είναι δίπλα μας με όποιο τρόπο χρειαστεί».

Η κ. Φωτεινάκη χαρακτήρισε εποικοδομητική την συζήτηση που διεξήχθη με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου. «Αναφερθήκαμε στα προβλήματα του Νοσοκομείου με κύριο την υποστελέχωση. Έγινε πλήρης ενημέρωση και από ιατρούς. Ζητούμενο είναι η λύση των προβλημάτων και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε και θα προσπαθήσουμε συλλογικά. Θα προχωρήσουμε σε όποιες δράσεις απαιτηθεί γιατί είναι αναγκαίο να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο μας. Το βλέπουμε κάθε μέρα που συμβαίνουν πράγματα. Το Νοσοκομείο Σητείας πρέπει πάση θυσία να στελεχωθεί», σημείωσε.

Για την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου στην καρδιά του Αυγούστου, απάντησε ότι η Παθολογική Κλινική εξακολουθεί δυστυχώς για πέμπτο μήνα να παραμένει κλειστή, το Νοσοκομείο λειτουργεί με ένα Ακτινολόγο, μία Αναισθησιολόγο με ολιγόμηνη σύμβαση (προς το παρόν ως το τέλος Σεπτεμβρίου), μία Παιδίατρο …. Αντίθετα πολλά είναι τα περιστατικά καθημερινά στο Νοσοκομείο.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας