Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Δημήτρης Σπύρου : «Στον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, υπάρχει συνέχεια, δεν αλλάζει πορεία, οι ανάγκες έχουν αλλάξει>>(βίντεο)

 

«Δεν υπάρχει αλλαγή πορείας, υπάρχει αλλαγή αναγκών», σημειώνει ο επερχόμενος πρόεδρός του Δ. Σ  που προέκυψε μετά την εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, Δημήτρης Σπύρο

Oι ανάγκες είναι μεγάλες και συγκεκριμένες και αφορούν στο ιατρικό προσωπικό. Εκεί εστιάζει η νέα διοίκηση,  αναγνωρίζοντας στις προηγούμενες διοικήσεις συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα στην περίοδο θητείας του Μανώλη Παπανικολάου ως  προέδρου, πως έκαναν εξαιρετικό έργο, παραδίδοντας ένα νοσοκομείο «κόσμημα» ,όσον αφορά την ξενοδοχειακή του κατάσταση και υποδομή και τεχνικά λειτουργικά προβλήματα.

Οι διαδικασίες   παραλαβής από την απερχόμενη  διοίκηση και ορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου, ολοκληρώνονται μέσα στα επόμενες μέρες, με απολύτως ομαλό τρόπο και σε ενωτικό κλίμα  και είναι  ενδεικτικό πως στην νέα  σύνθεση του ΔΣ, μέλη είναι τόσο ο απερχόμενος πρόεδρός  Μανώλης Παπανικολάου όσο και ο Μανώλης Συλλιγνάκης.

 

Αναλυτικά, το νέο Δ .Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα  ως εξής:

 

Πρόεδρος, Δημήτρης Σπύρου

Αντιπρόεδρος, Μανώλης Αγγελάκης

Γενική Γραμματέας, Αριάδνη Βεδεράκη

Ταμίας, Ελένη Πλατανάκη

Υπεύθυνος χορηγιών-δωρεών, Μανώλης Συλλιγνάκης

Υπεύθυνος κατασκευαστικών, Μανώλης Κουρουπάκης

Μέλος, Μανώλης Παπανικολάου

 

Περιγράφοντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει έρθει το νοσοκομείο Σητείας λόγω της ανεπαρκέστατης στελέχωσης , ο Δημήτρης Σπύρου, εκ μέρους όλου του Συλλόγου, τόνισε  πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους δείχνοντας προς την  κατεύθυνσή  της διοίκησης, του δημάρχου, των τοπικών βουλευτών και «οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος, να πάρουν θέση και να πουν με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσουν,  τι σκοπούς έχουν. Όλοι Θα ξέρουμε τι ακριβώς θέλει ο καθένας. Θα είμαστε ξεκάθαροι, θα κοιταζόμαστε στα μάτια», λέει οι Δ. Σπύρου.

 

          «Ο Σύλλογος έχει συνέχεια και αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσει»

 

Από το νέο Δ .Σ  δρομολογούνται σε πρώτη φάση συναντήσεις για ενημέρωση, επίσημη ενημέρωση. Η διοίκηση τού νοσοκομείου (Άγιος Νικόλαος) και η αναπληρώτρια διοικήτρια Μαρία Δαρατσιανού, είναι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του Σ .Φ . Ν.

Όπως είπε ο επερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου, «εμείς προτιθέμεθα καταρχάς να ξεκινήσουμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα και να μιλήσουμε ,να πιέσουμε όπου μπορούμε, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Να κινητοποιήσουμε αν χρειαστεί την κοινωνία μας ,να  αφυπνίσουμε τον κόσμο. Πρέπει όλοι μαζί να είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό. Ο Σύλλογος έχει συνέχεια και ένα αποκλειστικό σκοπό: Να  βοηθήσει Δεν θέλει ούτε να διχάσει, ούτε να δημιουργήσει θέματα.

Ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Ας κάτσουμε να μιλήσουμε λίγο, να κοιταχτούμε  στα μάτια, να δούμε εν τέλει ποιο είναι το πρόβλημα και πώς μπορεί να λυθεί. Μην κοροϊδευόμαστε. Δεν μπορεί ο σύλλογος ούτε να προσλάβει, ούτε να συντηρήσει γιατρούς.

Το θέμα είναι τι κάνει το κράτος για την υγεία»

  «Έχουμε καλό κτίριο,  τώρα χρειάζονται οι γιατροί»

 

Αναφερόμενος πολλές φορές, αναλυτικά  και απολύτως θετικά στις πρωτοβουλίες της απερχόμενης διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου, ο Δ. Σπύρου τόνισε πως «δεν γίνεται να έχουμε  ένα νοσοκομείο πανέμορφο, να μπαίνουμε μέσα και να είναι  κλειδωμένη η παθολογική.

Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά όλοι οι γιατροί να άλλαξαν και να μη θέλουν να έρθουν στην Σητεία. Έχω ζήσει εποχές που το νοσοκομείο ήταν πλήρως λειτουργικό και στελεχωμένο.

Ακούω την άποψη πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς. Δεν συμφωνώ.

Δεν πρέπει να δώσουμε κίνητρα. Πρέπει να δώσουμε ένα μισθό αξιοπρεπή. Να μπορεί ο άνθρωπος αυτός που θα έρθει στη Σητεία, να βρει ένα σπίτι να ενοικιάσει και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του . Αλλιώς γιατί να έρθει; Υπάρχει κανένας λόγος;

Να πιέσουμε όπου μπορούμε, να βοηθήσουμε. Πρέπει όλοι μαζί να είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό.

Σε αυτό τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια, δεν  περισσεύει κανείς .

Όταν πάμε  όλοι μαζί, μεγαλώνουν οι  πιθανότητες που έχουμε, να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Δημήτρης Σπύρου, έκανε γνωστό πως ο Σύλλογος θα ζητήσει από την διοικήτρια του νοσοκομείου παραχώρηση χώρου στο νοσοκομείο(ισόγειο), ώστε να γίνονται εκεί, ανοιχτές  στον κόσμο οι συνεδριάσεις του Συλλόγου.

Ακόμα, σημείωσε  πως δεν θα υπάρχουν απαντήσεις- σχολιασμοί σε τοποθετήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς, «όποιος θέλει θα μπορεί να έρχεται να μας λέει ότι θέλει. Θεωρούμε  ότι είναι το πιο σωστό από όλα. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε μέσα από τη διαφωνία να συνθέσουμε και όχι να διχάσουμε.

Έχουμε ένα νοσοκομείο στολίδι. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός  να το απολαύσουμε έτσι όπως χρειάζεται και πρέπει».

 

(Σ. Σ. : Ο υπογράφων αναλαμβάνει πλήρως και αποκλειστική την ευθύνη για τον ατυχή τίτλο «Αποχώρηση του Εμμ. Παπανικολάου με πικρία από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου (https://style100fm.gr/αποχώρηση-του-εμμ-παπανικολάου-με-πικ/) και ζητά συγνώμη τόσο από το επερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και από τον Μανώλη Παπανικολάου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε πρόθεση εκ μέρους μου να  δημιουργηθεί όποιο τυχόν πρόβλημα)

 

NIKOΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας