Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε για την πυρκαγιά σε ρεματιά στη Ζου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/x-pirosbestis-e1710230326874.webp

Στη διάρκεια μίας ημέρας, όπως η χθεσινή κατά την οποία η Σητεία (και η Κρήτη ολόκληρη), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι στο κόκκινο, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μέσα σε ρεματιά στη Ζου, κοντά στον Σταυρωμένο του Δήμου Σητείας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ στη μία περίπου το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση για καπνό στην προαναφερθείσα περιοχή. Υπήρξε άμεσα κινητοποίηση δυνάμεων όχι μόνο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και την Αστυνομία. Αλλά και από τις εθελοντικές διασωστικές ομάδες που ενημερώθηκαν καθώς και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σητείας, του οποίου ο μηχανισμός βρίσκεται επίσης σε κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης, όπως και της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Παράλληλα δόθηκε σήμα προκειμένου να συμμετάσχει κι εναέριο μέσο, σε ετοιμότητα ήταν ομάδα ΕΜΟΔΕ από το Ηράκλειο, ενώ ξεκίνησαν δυνάμεις από τις Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής της Ιεράπετρας, του Αγίου Νικολάου και του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Χανδρά. Η μεγάλη κινητοποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να προληφθεί η εκκίνηση μιας πυρκαγιάς δεδομένων και των καιρικών συνθηκών που χθες επικρατούσαν.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κι ένα του Χανδρά με οκτώ πυροσβέστες, όχημα της Αστυνομίας, ενώ υπήρξε και συμβολή πολιτών της περιοχής ως προς την προσέγγιση του συγκεκριμένου σημείου, αφού -όπως προαναφέρθηκε- επρόκειτο για πυρκαγιά μέσα στη ρεματιά, στην κοίτη του ποταμού της πηγής της Ζου. Ευτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο αν και η πρόσβαση ήταν δύσκολη και ευτυχώς δεν εξελίχθηκε, αν και θα μπορούσε να γίνει λόγω των συνθηκών, ξηρασία, άνεμος κλπ. Γίνεται διερεύνηση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας