Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Έξοδος στην ελπίδα και στο φως της φύσης με οδηγό την τέχνη της Εμμας Παγκανίνι- εγκαίνια απόψε 8 μ. μ στο ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος

 

Η Ηώ, ήταν εκείνη η θεά, που πρώτη έδινα το σήμα να ξεκινήσει η μέρα, τρέχοντας με το άλογο της, μέσα από το σκοτάδι προς το φως. Τo άλογο της, ο Αβραξ είναι και το κυρίαρχο στοιχείο στις εικαστικές συνθέσεις που μας παρουσιάζει αυτή την φορά η  κυρία Παγκανίνι, που για εκείνη  περιέχει, συνοψίζει, συμβολίζει τη φύση ολόκληρη, που τρέχει να σωθεί και να βγει στο φως.

Η απομάκρυνση όλων μας από τη φύση σε ένα αστικό τοπίο που δεν επιτρέπει συγχρωτισμό και επαφή με όλα όσα αποτελούν αυτό που λέμε περιβάλλον, αλλά, δεν μας περιβάλλει πλέον και οι καταστροφικές πλην κυρίαρχες πολιτικές που ακολουθούνται στο πλαίσιο μιας δήθεν εναλλακτικής ανάπτυξης, αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο που θέλησε να αποτυπώσει η καλλιτέχνιδα στα έργα της-αλλά όχι με ζόφοι και σκοτάδι.

Αλλά, όπως είπε σε συνέντευξή της στον STYLE100, με την ανάδειξη της ελπίδας, πως υπάρχει δρόμος επιστροφής στην συμφιλίωση και στην συνύπαρξη όλων των στοιχείων της φύσης-και εμείς, ένα από αυτά είμαστε.

Φυσικά και οι σχεδιασμοί εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, αποτέλεσε ερέθισμα για την Εμμα Παγκανίνι.

Η Εμμα Παγκανίνι, ακόμα και στα υλικά και τις επιφάνειες που επιλέγει να ζωγραφίσει, δίνει καθαρό στίγμα των απόψεων της.  Χειροποίητα φυσικά χρώματα  που απλώνει πάνω σε ξύλα πεταμένα στην ακτή και όπου αλλού, δημιουργώντας από το τίποτα, το κάτι.

Το κάτι της Εμμας Παγκανίνι είναι σημαντικό, και από σήμερα στις 8 μ.μ. μπορούμε να το διαπιστώσουμε επισκεπτόμενοι το ισόγειο της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

 

Συνολικες προβολες σελιδας