Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Ο Κων. Παπαδάκης ανέλαβε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/07/papad-nikht-empor.jpg

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Ιουνίου. Η σύνθεση ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ παρουσία της απερχόμενης Προέδρου κ. Μάρως Νικητάκη και του νέου Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής: Κωνσταντίνος Παπαδάκης Πρόεδρος, Ιωάννης Σιδεράκης Α΄ Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Στιβακτάκης Β΄ Αντιπρόεδρος, Μαρία Αεράκη Γραμματέας, Εμμανουήλ Ζερβάκης Ταμίας, Ευανθία Πετροσιάν Β΄ Γραμματέας και Γεώργιος Πηδικτάκης μέλος.

Η κ. Νικητάκη ευχήθηκε ολόθερμα στο νέο Δ.Σ., καλή και δημιουργική θητεία εστιάζοντας στη σπουδαιότητα της συνεργασίας. Τόνισε ότι «το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από μέλη με εμπειρία λόγω της θητείας τους σε προηγούμενα συμβούλια, αλλά και από μέλη που για πρώτη φορά δραστηριοποιούνται στο συμβούλιο με διάθεση και δυνατότητες να εργαστούν και να προσφέρουν στο Σύλλογο. Επομένως παραδίδω τα ηνία του Εμπορικού Συλλόγου σε ένα άξιο Δ.Σ., που είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν ό,τι δυνατόν καλύτερο την επόμενη θητεία. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους».

Ο κ. Παπαδάκης ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Θερμά ευχαρίστησε το προηγούμενο Δ.Σ. και ιδιαίτερα την επί σειρά ετών Πρόεδρο του σωματείου, η οποία -όπως σημείωσε- «εξακολουθεί να είναι στο πλευρό μας, στα θέματα του ωραρίου και των εκπτώσεων, που ξεκινάνε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, δεδομένου ότι ως νέο Δ.Σ. δεν έχουμε προλάβει ακόμα να οργανωθούμε. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Φρυσούλη, τον κ. Μάνο Ροδανάκη και την κ. Έλενα Γιαννουρή από το προηγούμενο ΔΣ για τις προσπάθειές τους για αρκετά χρόνια τόσο για τον εμπορικό κόσμο όσο και το καταναλωτικό κοινό».

Στο πλαίσιο οργάνωσης και ιεράρχησης των ζητημάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι «προγραμματίζονται διαδοχικές συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ. – την Δευτέρα 8 Ιουλίου κι ακολούθως- με ζητούμενο να τεθούν στόχοι για τη δράση του σωματείου. «Εκτός από όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και μέχρι σήμερα τα οποία κρατάμε, επιθυμία μας είναι τρέξουμε και νέες δράσεις. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον εμπορικό κόσμο και όλοι μαζί να κάνουμε πράγματα. Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και με άλλους συλλόγους και με το δήμο γιατί θεωρούμε ότι όλους μας ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μας μπροστά. Ό,τι συμβαίνει στην περιοχή ενδιαφέρει τον Εμπορικό Σύλλογο, είτε είναι ο πρωτογενής τομέας, είτε τα έργα και πρέπει να έχει άποψη. Καλούμε τον εμπορικό κόσμο να είναι επίσης κοντά στο σύλλογο, να καταθέτει τις απόψεις του, προτάσεις, να ενημερώνεται. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. θα είμαστε πάντα στη διάθεσή τους».

 

Οι εκπτώσεις

Εν όψει της έναρξης των θερινών εκπτώσεων τόσο ο κ. Παπαδάκης όσο και η κ. Νικητάκη υπενθύμισαν την αναγκαιότητα τήρησης όλων των προβλεπόμενων σύμφωνα με τη νομοθεσία από την πλευρά του εμπορικού κόσμου, καλώντας παράλληλα τους πολίτες της περιοχής να ενισχύσουν και να στηρίξουν την τοπική αγορά άρα την τοπική οικονομία και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών τους στη διάρκεια των εκπτώσεων. «Είναι σημαντικό να στηρίξουν οι καταναλωτές τα τοπικά καταστήματα. Είμαστε μικρή πόλη και χρειάζεται η αλληλοϋποστήριξη. Αναλογιστείτε την εικόνα των κλειστών καταστημάτων ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Είναι δύσκολες οι συνθήκες για όλους, καταναλωτικό κοινό και εμπορικό κόσμο και πιστεύουμε ότι η στήριξη αμφοτέρων είναι πολύ σημαντική», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Ερωτηθείς σχετικά για κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες εστίασε στο νέο φορολογικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε άδικο για τα μικρά καταστήματα. «Η φορολογία είναι δυσανάλογη των κερδών», τόνισε.

 

Για την ψηφιακή κάρτα

Η κ. Νικητάκη αναφέρθηκε επίσης σε ένα ζήτημα που απασχολεί τον εμπορικό κόσμο την τρέχουσα περίοδο, αυτό της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας από την πρώτη του μήνα. Έκανε λόγο για ένα μέτρο που έχει προβληματίσει η εφαρμογή του τον εμπορικό κόσμο όπως εξάλλου και κάθε τι που γίνεται για πρώτη φορά: «Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση. Υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που έχουν δυσκολίες και προβλέπονται κυρώσεις. Η ΕΣΕΕ έχει έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο έχει εκφράσει την αντίδραση της ώστε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα παράτασης μέχρι το Νοέμβριο όσον αφορά τις κυρώσεις, της καλής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας για τους συναδέλφους. Ελπίζουμε να εισακουστεί το αίτημα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε ο,τιδήποτε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα προχωράνε ότι πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό όμως κάθε μέτρο που εφαρμόζεται πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο, να υπάρχει ενημέρωση ώστε να υπάρξει η βέλτιστη εφαρμογή του».

 

Για την ανάπλαση

Για την ανάπλαση των κεντρικών οδών της πόλης η κ. Νικητάκη υπογράμμισε ότι «ο Εμπορικός Σύλλογος και το απερχόμενο Δ.Σ. είχε ενεργή συμμετοχή, με οχλήσεις και παρεμβάσεις προς την Τεχνική Υπηρεσία, τον εργολάβο και συναντήσεις και με το Δήμαρχο για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Είναι ένα έργο το οποίο μας έχει στενοχωρήσει κατά διαστήματα και προβληματίσει σε κάποια σημεία. Επομένως έπρεπε να είμαστε υπ’ ατμόν, να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε ανά πάσα στιγμή πιέζοντας για να προχωρούν οι εργασίες, να αντιμετωπίζονται ζητήματα.

Θα πρέπει οι συνάδελφοι να απευθύνονται στον Εμπορικό Σύλλογο να ενημερώνουν και να υπάρχει συλλογική συντεταγμένη προώθηση των όποιων θεμάτων αντιμετωπίζουν. Για το έργο της ανάπλασης κατόπιν και συνεννόησης του Εμπορικού Συλλόγου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Σπυριδάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την συμμετοχή και όλων των επαγγελματιών των κεντρικών δρόμων της Ελευθερίου Βενιζέλου και Βιτσέντζου Κορνάρου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης σε αυτούς τους δρόμους μετά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, τον Σεπτέμβριο».

Η κ. Νικητάκη ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία και την συμβολή τους στην ανάδειξη και προώθηση όλων των ζητημάτων και των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της περιοχής. Ευχήθηκε να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία και με το νέο Δ.Σ. προς όφελος του Εμπορικού Συλλόγου και του τόπου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας