Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ικανοποιητική η κίνηση το καλοκαίρι-επιμήκυνση της περιόδου ο στόχος για τη Σητεία

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/05/shteia-limani.jpg

Μπαίνοντας προς το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, αυξάνεται σταδιακά και η τουριστική κίνηση στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Αναμένεται δε, από τα μέσα Ιουλίου κι ως το τέλος Αυγούστου κορύφωση της επισκεψιμότητας και πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής έως και 100%.

Ωστόσο διαφοροποιήσεις καταγράφονται από περιοχή σε περιοχή στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Σητείας, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, και κατά την τρέχουσα περίοδο. Σε αυτό συντελεί και ο παράγοντας των συνεργασιών ξενοδοχειακών μονάδων, όπως είπε, με τους tour operators που δραστηριοποιούνται μέσω του αεροδρομίου της Σητείας, στην περιοχή. Ο λόγος για το Apollo και την NLTG με πτήσεις τσάρτερ (από μία έκαστος) κάθε εβδομάδα (Πέμπτη και Παρασκευή) από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο αεροδρόμιο της Σητείας. Οι επισκέπτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία διαμένουν στην Σητεία καθώς και σε άλλες περιοχές, όπως αυτή του Μακρύ Γιαλού και ευρύτερα του Παλαικάστρου.

Έτσι λοιπόν στην διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, οι πληρότητες συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με touroperators, είναι ικανοποιητικές, της τάξης του 70% -80% ενώ αισθητά μικρότερες είναι στις υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες κι ανάλογα πάντα με το σημείο που βρίσκονται. Επί παραδείγματι στην Ανάληψη, όπου λειτουργεί ο κύριος όγκος των ξενοδοχειακών κλινών εκτιμάται ότι αυτή την περίοδο φιλοξενούνται άνω των 3.000 τουριστών. Στην πόλη της Σητείας, όπου ο αριθμός των ξενοδοχειακών κλινών είναι σαφώς αισθητά μικρότερος, ο αριθμός των επισκεπτών φθάνει περίπου τους 1.000.

Η φετινή σεζόν, όπως πρόσθεσε ο κ. Κακουράκης, αναμένεται γενικότερα να κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο. Το πρόγραμμα των πτήσεων τσάρτερ, όπως πρόσθεσε, εξελίσσεται καλά με πληρότητες θέσεων των αεροσκαφών σχεδόν στο 100%.

Η προέλευση της πλειοψηφίας των επισκεπτών στην περιοχή του Δήμου είναι από την Σκανδιναβία, την Γερμανία, τη Γαλλία.

Με αφορμή την έναρξη πτήσεων, δύο εβδομαδιαίως στο αεροδρόμιο της Σητείας από το Ισραήλ, υπάρχουν αντίστοιχα και επισκέπτες από την περιοχή. Από αυτούς κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Σητεία, αλλά οι περισσότεροι ευρύτερα, στον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τα Μάλια και κάποιοι στην Ιεράπετρα.

«Ζητούμενο για εμάς είναι η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, δηλαδή η έναρξη της από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και η ολοκλήρωση της αν είναι δυνατόν στα μέσα Νοεμβρίου δεδομένου ότι η περιοχή μας πληροί τις προϋποθέσεις, καιρικές και όχι μόνο. Εκεί εστιάζουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε επαφή με tour operators, που δραστηριοποιούνται την λεγόμενη “χαμηλή περίοδο” δηλαδή Απρίλιο -Μάιο και Οκτώβριο- Νοέμβριο. Αν καταστεί δυνατή μία συνεργασία θεωρώ ότι θα είναι μία θετική εξέλιξη για τον τόπο μας γιατί θα έχει πλέον οργανωμένο τουρισμό και αυτές τις χρονικές περιόδους».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας