Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/07/2100-sht-toy.jpg

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού την τρέχουσα περίοδο σύμφωνα με τον Σύλλογο Καταλυμάτων Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού.

Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με θετικά στοιχεία και τα δεδομένα συνηγορούν στην εξέλιξη μίας καλή τουριστικής σεζόν. «Ο Ιούνιος, που ολοκληρώθηκε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων Μακρύ Γιαλού κ. Νίκος Τζιρβελάκης, «κινήθηκε και φέτος σε πολύ καλά πλαίσια με τις κρατήσεις να καταγράφουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι σε ένα ποσοστό της τάξης άνω του 20%. Οι πληρότητες κατά μέσο των καταλυμάτων ήταν της τάξης του 60% με 70%. Πλέον η σεζόν σε ότι αφορά την χαμηλή περίοδο, επηρεάζεται πολύ όπως φαίνεται από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ως εκ τούτου μπορεί τα σημάδια για έναν μήνα να είναι διαφορετικά από την διαμορφωθείσα εν τέλει κατάσταση. Ζητούμενο ασφαλώς είναι οι όποιες διαφοροποιήσεις, να επιφέρουν όχι ένα αρνητικό, αλλά ένα θετικό τελικά αποτέλεσμα.

Ο Ιούνιος μάλιστα κορυφώθηκε στα τέλη και με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τις πληρότητες στα καταλύματα να αγγίζουν το 90% και το 100%. Παραδοσιακά, πάρα πολλοί ήταν οι επισκέπτες του τριημέρου από την υπόλοιπη Κρήτη και κυρίως από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, αλλά και κάποιοι από τα Χανιά.

Οι επισκέπτες του Ιουνίου στην πλειοψηφία τους ήταν από την Αυστρία, την Τσεχία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία ενώ από τα μέσα του μήνα κι ασφαλώς την τρέχουσα και την επόμενη περίοδο πολλοί είναι οι Σκανδιναβοί επισκέπτες και δη από την Νορβηγία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Αυξητικές τάσεις

Αλλά και με την έλευση του Ιουλίου, η εικόνα είναι πολύ καλή με την κίνηση να αυξάνεται ακόμη περισσότερο. «Βαδίζουμε πλέον», πρόσθεσε ο κ. Τζιρβελάκης, «στην υψηλή περίοδο όπου η τουριστική κίνηση είναι δεδομένη. Σαφώς ο στόχος μας παραμένει κι αφορά και τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της σεζόν. Την υψηλή περίοδο οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές. Αυτή τη στιγμή στα περισσότερα καταλύματα αγγίζουν και ξεπερνούν το 80% και από τα μέσα του μήνα μπαίνουμε στην κόκκινη περίοδο με τις πληρότητες να φθάνουν και το 100%.

Η θετική αυτή εικόνα αναμένεται ασφαλώς και τον Αύγουστο, αλλά -όπως όλα δείχνουν- και τον Σεπτέμβριο ο οποίος αρχίζει πλέον να είναι ένας πολύ καλός μήνας. Δηλαδή Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αρχίζουν πλέον να είναι σχεδόν όμοιοι μήνες.

Ως προς την επισκεψιμότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου, ένα μεγάλο μέρος αυτής αφορά εγχώριο τουρισμό, όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης και την φετινή τουριστική σεζόν πολλοί είναι οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες στην περιοχή, Έλληνες και αλλοδαποί.

Γενικότερα τα τελευταία χρόνια, η περιοχή του Μακρύ Γιαλού καταγράφει σταθερά ανοδικά βήματα σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι κλίνες των καταλυμάτων υπολογίζονται από 600 έως 700, στις οποίες αναμένεται να προστεθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια κι άλλες, αφού καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον και ανάλογη ήδη δραστηριότητα με τη δημιουργία και νέων καταλυμάτων.

«Η περιοχή του Μακρύ Γιαλού είναι ένας θαυμάσιος τόπος, με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, ενώ βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο ανάμεσα σε δύο πόλεις. Είναι δε μια περιοχή την οποία επιλέγουν επισκέπτες αφ’ ενός για το φυσικό της κάλλος κι αφ’ ετέρου για να απολαύσουν ήρεμες διακοπές, για να χαλαρώσουν και να περάσουν όμορφα. Πολλές εξάλλου είναι οι οικογένειες που επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους αλλά και ζευγάρια όλων των ηλικιών. Είμαστε πραγματικά τυχεροί γιατί ζούμε σε ένα φυσικού κάλλους μέρος. Ένα τόπο ήσυχο, όμορφο που είναι πόλος έλξης για πολύ κόσμο που έρχεται κι απολαμβάνει τις διακοπές του και όχι μόνο αρκετοί έρχονται ξανά και ξανά, αλλά διαφημίζουν και προτείνουν τον τόπο σε συγγενείς και φίλους που επίσης επισκέπτονται την περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να φεύγουν με καλές εντυπώσεις και αναμνήσεις από ένα τόπο. Προσπαθούμε λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού, καταλύματα, καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας, εμπορικά, όλοι που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να κάνουμε ό,τι καλύτερο, να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες», κατέληξε ο κ. Τζιρβελάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας