Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Αν είναι δυνατόν δήμαρχε! (Σχολή Αστυνομίας Επάνω Επισκοπής)

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/06/paterakhs.jpg

Παρακολούθησα διαδικτυακά το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας 22/7/2024.
Πριν ξεκινήσει  η συζήτηση των θεμάτων που είναι στην ημερήσια διάταξη, γίνεται συνήθως, μία ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τρέχοντα θέματα .
 
   Έγινε λοιπόν ενημέρωση, όχι από τον Δήμαρχο, αλλά από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για μια  επιστολή που εστάλη στην διοικήτρια των Σχολών Αστυνομίας, ζητώντας να απαντήσει η Διοικήτρια γιατί δεν ανοίγει η σχολή Αστυνομίας στην Επάνω Επισκοπή Σητείας.
  Αν είναι δυνατόν…
 Ζητάμε (αλήθεια ποιος την υπογράφει την επιστολή;) από έναν υπηρεσιακό παράγοντα να μας δώσει απάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
  Μα Δήμαρχε, μόνος σου έχεις πει, ότι το θέμα είναι Πολιτικό, άρα πως ένας υπηρεσιακός παράγοντας θα πάρει πολιτική απόφαση;
  Να θυμίσω, ότι υπάρχει πολιτική απόφαση , ως απάντηση, σε ερώτηση της κυρίας Σπυριδάκη (βουλευτή ΠΑΣΟΚ) , η οποία αναφέρει ότι λόγω δημοσιονομικού κόστους (250.000€) δεν θα ανοίξει η Σχολή.
  Η κυρία διοικήτρια στην οποία απευθύνεστε, θα ακυρώσει τον Υπουργό;
   Μάλλον, υπό το βάρος της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής, να διεκδικήσει αγωνιστικά με σοβαρότητα και με συλλογικότητα ,το άνοιγμα της Σχολής στέλνει ο Δήμαρχος μία νέα επιστολή για να δείξει τι;
  Ότι κάνει κάτι , υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής;
  Γιατί δεν συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχω ξαναπροτείνει και τώρα προτείνει και η αντιπολίτευση;
   Φοβάται μην κακοχαρακτηριστεί από την κυβέρνηση;
   Μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει πολλαπλάσια βαρύτητα από μία απλή επιστολή και μάλιστα σε λάθος αποδέκτη.
   Δήμαρχε, όταν έχεις να  κάνεις με θέματα, όπως το συγκεκριμένο η αλαζονεία και η εξατομικευμένη λειτουργία σου, για να μη σύγκρουστείς με την κυβέρνηση ,είναι ό,τι χειρότερο για  έναν αυτοδιοικητικό, ο οποίος οφείλει  να υπηρετεί διεκδικητικά, αγωνιστικά και συγκρουσιακά, αν χρειαστεί ,το συμφέρον της κοινωνίας που εκπροσωπεί.
  Δυστυχώς για άλλη μία φορά Δήμαρχε, απαξιώνεις το Δημοτικό Συμβούλιο στερώντας του την δυναμική που θα αποκτούσε, με  μία συζήτηση στην κατεύθυνση διεκδίκησης κάποιων θεμάτων τα οποία έχουν βαλτώσει.
  Το προτείνω Δημόσια για δεύτερη φορά.
   ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ      ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ.
 Τώρα το ζητάει και η αντιπολίτευση.
   Τι φοβάσαι;
 
Πατεράκης Θεόδωρος
Πρώην Δήμαρχος Σητείας
 
Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας