Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

“Είναι σημαντικό να στηρίξουν οι καταναλωτές τα τοπικά καταστήματα στη Σητεία”

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/07/ekptoseis.jpg

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Ιουνίου. Η σύνθεση ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ παρουσία της απερχόμενης Προέδρου κ. Μάρως Νικητάκη και του νέου Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής: Κωνσταντίνος Παπαδάκης Πρόεδρος, Ιωάννης Σιδεράκης Α΄ Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Στιβακτάκης Β΄ Αντιπρόεδρος, Μαρία Αεράκη Γραμματέας, Εμμανουήλ Ζερβάκης Ταμίας, Ευανθία Πετροσιάν Β΄ Γραμματέας και Γεώργιος Πηδικτάκης μέλος.

Εν όψει της έναρξης των θερινών εκπτώσεων τόσο ο κ. Παπαδάκης όσο και η κ. Νικητάκη υπενθύμισαν την αναγκαιότητα τήρησης όλων των προβλεπόμενων σύμφωνα με τη νομοθεσία από την πλευρά του εμπορικού κόσμου, καλώντας παράλληλα τους πολίτες της περιοχής να ενισχύσουν και να στηρίξουν την τοπική αγορά άρα την τοπική οικονομία και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών τους στη διάρκεια των εκπτώσεων.

«Είναι σημαντικό να στηρίξουν οι καταναλωτές τα τοπικά καταστήματα. Είμαστε μικρή πόλη και χρειάζεται η αλληλοϋποστήριξη. Αναλογιστείτε την εικόνα των κλειστών καταστημάτων ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Είναι δύσκολες οι συνθήκες για όλους, καταναλωτικό κοινό και εμπορικό κόσμο και πιστεύουμε ότι η στήριξη αμφοτέρων είναι πολύ σημαντική», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Ερωτηθείς σχετικά για κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες εστίασε στο νέο φορολογικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε άδικο για τα μικρά καταστήματα. «Η φορολογία είναι δυσανάλογη των κερδών», τόνισε.

Για την ψηφιακή κάρτα

Η κ. Νικητάκη αναφέρθηκε επίσης σε ένα ζήτημα που απασχολεί τον εμπορικό κόσμο την τρέχουσα περίοδο, αυτό της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας από την πρώτη του μήνα. Έκανε λόγο για ένα μέτρο που έχει προβληματίσει η εφαρμογή του τον εμπορικό κόσμο όπως εξάλλου και κάθε τι που γίνεται για πρώτη φορά: «Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση. Υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που έχουν δυσκολίες και προβλέπονται κυρώσεις. Η ΕΣΕΕ έχει έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο έχει εκφράσει την αντίδραση της ώστε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα παράτασης μέχρι το Νοέμβριο όσον αφορά τις κυρώσεις, της καλής εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας για τους συναδέλφους. Ελπίζουμε να εισακουστεί το αίτημα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε ο,τιδήποτε. Ξέρουμε ότι τα πράγματα προχωράνε ότι πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό όμως κάθε μέτρο που εφαρμόζεται πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο, να υπάρχει ενημέρωση ώστε να υπάρξει η βέλτιστη εφαρμογή του».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας