Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας – Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2023/05/x-ioan-sxoleio-scaled-1.webp

Από το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σητείας έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 86 μαθητές (77 τελειόφοιτοι, 9 απόφοιτοι).

Όσον αφορά τα μαθήματα των Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, παρά τη δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική και στα Μαθηματικά, στο σχολείο μας σημειώθηκαν πολύ υψηλές βαθμολογίες στα μαθήματα αυτά, πράγμα που μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Ο μέσος όρος των μαθημάτων διαμορφώθηκε σε αναμενόμενα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων και αρκετά καλά.

Όσον αφορά τα μαθήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι μαθητές και μαθήτριες, εκτός από τα Αρχαία Ελληνικά, δυσκολεύτηκαν αρκετά και στην Ιστορία επιβεβαιώνοντας τη χαμηλή βαθμολογία στο μάθημα και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα Μαθηματικά επίσης δυσκόλεψαν αρκετά τους μαθητές και μαθήτριες των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής σε αντίθεση με τα μαθήματα της Πληροφορικής και της Οικονομίας, όπου σημείωσαν πάρα πολύ καλές επιδόσεις.

Η υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τους τελειοφοίτους σημειώθηκε από μαθήτρια των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (Μ.Ο.: 18,05). Στην ίδια ομάδα σπουδών σημειώθηκε η υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τους αποφοίτους (Μ.Ο.: 18,92).

Ως προς την ποιοτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων, πρέπει να υπογραμμισθεί ότι από κάθε ομάδα σπουδών υπήρξαν μαθητές οι οποίοι πέτυχαν βαθμολογία που τους εξασφαλίζει την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σητείας συγχαίρει το σύνολο των μαθητών και μαθητριών για την επιτυχία τους και τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και τους εύχεται καλές σπουδές και κάθε επιτυχία στη ζωή τους.

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Σητείας

Μανώλης Τσιφετάκης

Med Πληροφορικός, ΠΕ86

Συνολικες προβολες σελιδας