Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Επιστολή των Συλλόγων του ν. Λασιθίου για την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2022/12/x-kafeteria_1-scaled-1.webp

Eπιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) μέλος της οποίας είναι και οι Σύλλογοι του νομού Λασιθίου (Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγ. Νικολάου, Σωματείο Μακρυγιάλου Λασιθίου, Σύλλογος Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας),

με αφορμή την αύξηση στο ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

«Η  ανακοίνωση  της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Η εστίαση είναι ενιαία!» , αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ  τονίζοντας ότι η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών  και  Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) καθώς και δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα συνυπογράφουν το κοινό αίτημα: Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

«Το δεσμευτήκατε το 2019, το επαναλάβατε το 2023, υλοποιήστε το σήμερα»,  αναφέρει η ΠΟΕΣΕ  υπενθυμίζοντας  προς την κυβέρνηση  την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/19014/5/2019 που είχε καταθέσει στο παρελθόν.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας