Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Πατεράκης Θεόδωρος πρώην Δήμαρχος Σητείας: ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΆΚΡΥΑ…

 

Δυστυχώς συνέβη…

Πανηγύριζε η δημοτική αρχή η περιφέρεια  και ο ΕΟΤ για την εξασφάλιση πτήσεων από Ιταλία προς Σητεία . Υπήρξε μάλιστα και αντιπαράθεση για το ποιος ήταν ο πρωτεργάτης.

Όμως αντί να ασχοληθούν με την ουσία μείνανε στο πως να αποκομίσουν κάποιο  επικοινωνιακό κέρδος, ο καθένας για την πάρτη του.

Ας δούμε όμως την ουσία των πραγμάτων.

Άκουσα τη συνέντευξη του Δημάρχου και προβληματίστηκα πάρα πολύ.

Προσπάθησε ο Δήμαρχος να δώσει κάποιες εξηγήσεις και να ρίξει ευθύνες σε άλλους για την  ματαίωση των πτήσεων της easy jet.

Δήμαρχε είσαι επιχειρηματίας όπως επιχειρηματίας είναι και η easy jet. Γνωρίζεις λοιπόν καλύτερα από όλους μας, ότι μία επιχείρηση επιζητά πάντα το κέρδος.

Το ίδιο έκανε και η easy jet.

Εσύ όμως όφειλες να παρακολουθείς την εξέλιξη και να παρεμβαίνεις όπου χρειάζεται, εκπροσωπώντας το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Και δεν το έκανες.

Βάζω δημόσια κάποια ερωτήματα προς απάντηση.

  1. Γνώριζες την πολιτική την οποία ακολουθούνε οι low cost εταιρείες; Γνώριζες δηλαδή ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρωθούν οι πτήσεις ;Αν δεν το γνώριζες δεν όφειλαν ο έμμισθος σύμβουλος τουρισμού και το επι πληρωμή (μεσιτικό) γραφείο συμβούλων τουρισμού να σε ενημερώσουν αφού για αυτό πληρώνονται;

Το έκαναν και πότε;

  1. Η easy jet είχε επισκεφτεί το αεροδρόμιο αρχές Μαρτίου. Είχε κάνει τότε παρατηρήσεις για το αεροδρόμιο; Αν είχε κάνει τι παρατηρήσεις ήταν; Ζήτησε δηλ. από την ΥΠΑ ή από τη διοίκηση του αεροδρομίου ή από το Δήμο κάτι συγκεκριμένο;

Όφειλες εσύ και οι έμμισθοι η  άμισθοι σύμβουλοί  σου να γνωρίζετε και να παρέμβετε αν χρειαζόταν.

Δυστυχώς εκείνη την περίοδο τσακωνόσασταν με την περιφέρεια ποιος να καρπωθεί τις “εξασφαλισμένες” πτήσεις.

Στη συνέχεια ήρθε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ να σας καπελώσει και τους δύο, λέγοντας ότι ο  ΕΟΤ εξασφάλισε τις πτήσεις προς Σητεία…

Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με την ουσία ,αν υπάρχουν δηλαδή με το αεροδρόμιο θέματα που πρέπει να λυθούν.

Η εταιρεία, προφανώς λόγω μικρής πληρότητας των πτήσεων γύρευε ευκαιρία να ακυρώσει τις πτήσεις. Το λέω αυτό γιατί οι λόγοι που επικαλείται είναι αστείοι…

Διότι θα μπορούσε  τον Φεβρουάριο που είχε πρωτοέρθει, να αναδείξει τους συγκεκριμένους λόγους και να δώσει κάποιο χρονικό περιθώριο να δοθεί λύση.

Εξάλλου στο site του αεροδρομίου, υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και την ασφάλεια του αεροδρομίου. Άρα όλοι γνώριζαν….

Δυστυχώς όμως οι έμμισθοι και άμισθοι  σύμβουλοί σου Δήμαρχε  παρακολουθούσαν από μακριά από ότι φαίνεται.

Όμως πέραν των κακών χειρισμών, κατάφερε  με τη συνέντευξή του σήμερα ο Δήμαρχος, να δημοσιοποιήσει , ότι για κάποιες εταιρείες υπάρχει θέμα ασφάλειας του αεροδρομίου (άσχετα ποιος φταίει ).

Συγχαρητήρια.

ΥΓ.

1.Δήμαρχε οι έμμισθοι  σύμβουλοί σου κοστίζουν περίπου 30.000 € το χρόνο!!!! Αραγε υπάρχει ακόμη ευθιξία,

  1. Από ποιους θα πληρωθούν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και airbnb, που έγιναν στην Ιταλία από πολίτες της Σητείας;
  2. Δήμαρχε εξαρχής, παρά τους πανηγυρισμούς σου ήταν λάθος  ο σχεδιασμός η επιλογή της χώρας και της περιόδου  που επιλέξατε για συνεργασία με την easy jet. Δεν συμβουλευτήκατε αυτούς που έχουν μια σοβαρή σχέση με το τουριστικό προϊόν.

Δυστυχώς κάποιοι εισέπραξαν χρήματα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα χάσουν διότι δεν βρέθηκε κανείς να τους προστατεύσει.

Πατεράκης Θεόδωρος

πρώην Δήμαρχος Σητείας

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας