Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Πατεράκης Θεόδωρος πρώην Δήμαρχος Σητείας : ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΘΡΉΝΟΣ.

 https://style100fm.gr/wp-content/uploads/2024/06/dimarxos-sitias-1.jpg

Οι παλαιότεροι Σητειακοί  θα θυμούνται σίγουρα τη παραπάνω έκφραση.

Φαίνεται όμως ότι είναι και σήμερα πολύ επίκαιρη.

Δεν τη λέει  βέβαια ο αείμνηστος και σεβαστός Γυμνασιάρχης προς τη μητέρα μαθήτριας (που είχε καταλάβει ότι είχε απορριφθεί  ξεκινώντας  να κλαίει πριν την επίσημη ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων),

αλλά η κοινωνία της Σητείας.

Να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Θυμάστε την απάντηση του κ Δημάρχου, σε ερώτημα της κ. Πλατανάκη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τη λειτουργία της σχολής δοκίμων  Αστυφυλάκων στην Επάνω Επισκοπή;

Να σας θυμίσω ότι είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα, στο αρμόδιο υπουργείο, για  το άνοιγμα της σχολής η κ. Σπυριδάκη Κατερίνα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και είχε λάβει αρνητική απάντηση.

Η  κ. Πλατανάκη  (παίρνοντας αφορμή την άρνηση του υπουργείου να λειτουργήσει η σχολή) ανέλυσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οικονομικά και  κοινωνικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία της σχολής.

Θυμηθείτε, τον εκνευρισμένο   Δήμαρχο, τι απάντηση έδωσε.

” Είναι πολιτικό θέμα η μη  λειτουργία της σχολής, τι να κάνω εγώ. Ας κάνουν οι παραγωγικοί φορείς του Δήμου  ότι  θέλουν. ” κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα , χωρίς να αντιδράσει μάλιστα ΚΑΝΕΝΑΣ δημοτικό σύμβουλος!!!!

Όμως στο Δήμο Μουζακίου ,την περίοδο της άρνησης του υπουργείου για τη Σητεία και της αδιαφορίας του Δημάρχου , μετά από προσπάθεια στις δημοτικής αρχής Μουζακίου, το υπουργείο ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας ΝΕΑΣ Σχολής δοκίμων Αστυφυλάκων στο Δήμο Μουζακίου από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2024- 25!!!!

Αριθμός εισακτέων στη σχολή 300 σπουδαστές.

Φανταστείτε τη ζωή που θα δώσουν αυτοί οι σπουδαστές στην περιοχή, σε ένα Δήμο που είναι περίπου ο μισός σε πληθυσμό του Δήμου Σητείας.

Οι μισοί  από αυτούς θα μπορούσαν να φοιτήσουν στη σχολή της Σητείας, αλλά έπρεπε η Δημοτική Αρχή να συγκρουστεί με τη σημερινή κυβέρνηση και να διεκδικήσει το άνοιγμα της σχολής και όχι να αποδεχθεί μοιρολατρικά και ερυθρίαστα ότι είναι “θέμα πολιτικής επιλογής” της κυβέρνησης να μην ανοίξει.

Δήμαρχε , η τοπική αυτοδιοίκηση είναι διεκδικητικός θεσμός, και όχι κομματικό “καλό παιδί.”

Τελικά τι συμβαίνει στο Δήμο Σητείας; Ακυρώνονται πτήσεις, δεν ανοίγει η Σχολή δοκίμων αστυφυλάκων( ενώ αλλού ανοίγουν οι παλιές και στο Δήμο Μουζακίου  ανοίγει νέα,) οι εργολάβοι διαλύουν τις εργολαβίες αφήνοντας γιαπιά, χάνονται χρηματοδοτήσεις που είχαν εξασφαλιστεί κατά την δική μας δημοτική περίοδο.

Θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ;

Δήμαρχε έχεις προσωπική ευθύνη (αλλά και όλη η δημοτική σου ομάδα) για όλα αυτά που συμβαίνουν .

Το κακό όμως είναι ότι η “κοινωνία θρηνεί”.

 

Πατεράκης Θεόδωρος

πρώην Δήμαρχος Σητείας

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας