Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/06/x-hmer.jpg

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Η  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, μας υπενθυμίζει πως το περιβάλλον «είναι το σπίτι μας, η ίδια η ζωή μας». Έχουμε υποχρέωση να το προστατεύσουμε.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει σε διεθνείς και τοπικές πρωτοβουλίες, σε ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεργάζεται με τους Δήμους, τα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, προωθώντας την ενσωμάτωση των 17 στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σε όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Μια Περιφέρεια, που επιταχύνει τους ρυθμούς για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, με χαμηλή εκπομπή ρύπων, ενεργειακά ασφαλής, με ορθολογική διαχείριση των υδάτων και των φυσικών πόρων, με ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων περιγράφει το έργο μας, αλλά και το σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια.  Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και κυρίως τις επόμενες γενιές».

Πηγή : Cretalive 

Συνολικες προβολες σελιδας