Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας, 21 – 23 Ιουνίου

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/06/x-paid.jpg

Με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, επανέρχεται από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας. Πρόκειται για μία διοργάνωση αφιερωμένη στα παιδιά που στόχο έχει, όχι μόνο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά αλλά και να συμβάλει στην απόκτηση γνώσεων και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Και πάνω από όλα όπως ανέφεραν τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας,

Ελευθερία Κουμεντάκη, Μαρία Ματζίλα, Ελευθερία Παναγιωτάκη, Κωνσταντίνα Φυλλαδάκη, Άννα Θεοδωροπούλου, να λάβει χώρα ένα τριήμερο στην Σητεία «γεμάτο με παιδικά χαμόγελα».

Η φετινή διοργάνωση τίτλο έχει «Το σπίτι μας στην πένα, γιατί είναι μόνο ένα». Με κεντρικό σύνθημα τη διάδοση του μηνύματος της προστασίας του πλανήτη το Παιδικό Φεστιβάλ Σητείας περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις για παιδιά και εφήβους, αλλά και άλλες, βραδινές εκδηλώσεις όπως μουσικές, για όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο θέμα, όπως ανέφεραν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, επελέγη φέτος γιατί «θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εμφυσήσουμε οικολογικές ανησυχίες στα παιδιά».

 

Ποικιλία δράσεων

Και βέβαια η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, κάτι που αποτέλεσε εξ αρχής και εξακολουθεί βασική στόχευση των διοργανωτών. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν πολλοί άνθρωποι και φορείς. Από τους συνδιοργανωτές, όπως η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Σητείας, το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σητείας μέχρι τους χορηγούς, ασφαλώς τους εθελοντές, τους φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους που συμμετέχουν κι ενώνουν τις δυνάμεις τους, έχοντας έναν κύριο στόχο: να προσφέρουν χαρά στα παιδιά! Και παράλληλα να δώσουν το ερέθισμα ώστε και οι μεγάλοι να νιώσουν για λίγο παιδιά, να παίξουν με τα παιδιά, να περάσουν όμορφα.

Καθοριστική επομένως και η συμβολή των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν με τις δράσεις τους στο Παιδικό Φεστιβάλ, όπως είναι ο Φυσιολατρικός και Ορειβατικός Σύλλογος Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, το Κέντρο Σχολικής Μελέτης Κουκουβάγια, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Σητείας, οι Εθελοντές Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Σητείας, το Βαν της Δράσης, ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, οι Παιδικές Χορωδίες του Ωδείου Μακρύ Γιαλού «Φραγκίσκος Λεονταρίτης» και της Μουσικής Σχολής «Αρετούσα», το Κουκλοθέατρο Κρήτης, Καθηγητές γερμανικής γλώσσας Σητείας, οι Circus Carino, η Playmobil, η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας Αγάπη Αράπογλου, το Παιχνιδοζυμαράκι, το Κηροποιείο Σητείας Γεωργία Οικονομάκη, οι Σχολές Οδηγών Στεφανάκης -Κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης οδικής ασφάλειας, το βιβλιοπωλείο Αερόστατο, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κρήτης, το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας -Νεάπολης, το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Σητείας, η Ομάδα Ρομποτικής του Γενικού Λυκείου Σητείας, η Σχολή Ποδοσφαίρου Ποσειδώνας Σητείας, ο Bango Bongo, οι Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος.

Με την συμβολή λοιπόν πολλών ανθρώπων και συλλογικοτήτων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Ομάδας, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Σητείας, που περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες παιδιών, αλλά και μεγαλύτερων από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή το βράδυ. Παιχνίδια, παράσταση τσίρκου, αναρρίχηση, παιχνίδια κι εκμάθηση του ΚΟΚ, τεχνική ντεκουπάζ σε κερί, παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, μαγειρικές δημιουργίες, επιτραπέζια παιχνίδια, ζογκλερικά, συναυλίες, sup, βιωματικό εργαστήριο, ρομποτική κι άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα τα παιδιά το τριήμερο διεξαγωγής του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ στο Πάρκο Χλουβεράκη στην Σητεία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι στηρίζουν, συμμετέχουν και βοηθούν για την πραγματοποίηση του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ απηύθυναν τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας καλώντας παράλληλα όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, να παίξουν, να διασκεδάσουν να περάσουν όμορφα. Η Οργανωτική Ομάδα με μεγάλη διάθεση και πάνω από όλα με αγάπη για τα παιδιά εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα αφιερώνει χρόνο και προσπάθεια για να οργανωθεί ένα διαφορετικό, χαρούμενο τριήμερο στην Σητεία πρωτίστως για τα παιδιά αλλά και όλους όσοι παρακολουθήσουν τη δράση του Φεστιβάλ. Εξάλλου -όπως τονίζουν- «η ευτυχία είναι στιγμές κι εμείς θέλουμε να γεμίσουμε αυτό το τριήμερο με τέτοιες στιγμές».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας