Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Σοκ στην Ιεράπετρα: «Έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό του παιδιού μου και πίεζε τη λεπίδα», λέει ο πατέρας του 16χρονου θύματος ληστείας

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-06/lhsteia%20copy.jpg.webp?itok=pw1kDEBu

Δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ τα δύο ανήλικα παιδιά στην Ιεράπετρα που έπεσαν θύμα ληστείας από 18χρονο αλλοδαπό - Συγκλονίζουν οι περιγραφές του πατέρα του 16χρονου αγοριού

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ιεράπετρα από τη ληστεία σε βάρος ανηλίκων, και μάλιστα με την απειλή μαχαιριού... 

Αναλυτικότερα, την περασμένη Τρίτη 11 Ιουνίου ένα αγόρι 16χρονών με καταγωγή από τον Μακρύ Γιαλό, περπατώντας με τη νεαρή φίλη του στη δυτική πλευρά της λιμνοθάλασσας της Ναυμαχίας, δυτικά του λιμανιού της Ιεράπετρας, κατά την ώρα της Δύσης του ηλίου, είδαν έναν άγνωστο νεαρό να τους κοιτάζει επίμονα περνώντας από δίπλα τους, ενώ λίγο αργότερα κατά τις 9:15 μ.μ. ο ίδιος 18χρονος Παλαιστίνιος, που είχε καλύψει με την μπλούζα του τα χαρακτηριστικά του, τους λήστεψε απειλώντας τους με μαχαίρι, αποσπώντας τους δύο ακριβά κινητά τηλέφωνα και το χαρτζιλίκι τους, που ήταν γύρω στα 10 με 20 ευρώ.

«Τα δύο παιδιά από την περασμένη Τρίτη μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστησαν, κάτω από την απειλή του μαχαιριού του 18χρονου Παλαιστίνιου, που ευτυχώς συνελήφθη την επομένη ημέρα τα ξημερώματα, μετά την ολονύχτια έρευνα των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και του ΤΑΕ Λασιθίου, οι οποίοι κατάφεραν να εξιχνιάσουν ταχύτατα την υπόθεση εντοπίζοντας τον δράστη, μετά από εξέταση πολλών υπόπτων και στοιχείων που οδήγησαν στην αναγνώρισή του από τα δύο παιδιά. Ταυτόχρονα κι εμείς οι γονείς κι τα ίδια τα παιδιά μας είμαστε πάρα πολύ ενοχλημένοι και αγανακτισμένοι, από τα κακοπροαίρετα σχόλια που γράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή στην ανακοίνωση της Αστυνομίας που έκανε άψογα τη δουλειά της και εξιχνίασε σε ελάχιστο χρόνο την υπόθεση, γράφηκε ότι η συνολική αξία των κινητών, των εγγράφων, των κλειδιών και των ελάχιστων μετρητών που είχαν μαζί τους τα παιδιά και τους τα απέσπασε ο δράστης, είχαν αξία περίπου 2.010 ευρώ. 

Τα δύο καλά κινητά που τους πήρε ο δράστης και δε βρέθηκαν ακόμη έκαναν 2.000 ευρώ. Δεν είχαν τόσα χρήματα σε ρευστό, όπως λανθασμένα κατάλαβαν οι κακοπροαίρετοι σχολιαστές που έσπευσαν να βγάλουν τη “χολή” τους εις βάρος των θυμάτων που τυχαίνει να είναι ανήλικα παιδιά», μας είπε ο πατέρας του 16χρονου θύματος της ληστείας Στέφανος Καναβάκης, επιχειρηματίας. 

«Πίεζε τη λεπίδα στον λαιμό του γιου μου»

«Τα παιδιά τρόμαξαν πάρα πολύ και όταν είδαν το μαχαίρι στα χέρια του νεαρού ληστή, ένιωσαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Είχε περάσει αρχικά από δίπλα τους, είδε ότι κρατούσαν καλά κινητά στα χέρια τους και αφού απομακρύνθηκε λίγο, επέστρεψε όταν τα παιδιά είχαν καθίσει σε ένα αυτοσχέδιο παγκάκι, για να δουν τη δύση του ήλιου, κρύβοντας το πρόσωπό του με την μπλούζα του, που είχε τυλίξει γύρω από το κεφάλι του σαν σαρίκι. Μιλώντας Αραβικά, ο δράστης ζητούσε από τα παιδιά, όπως φαινόταν από τις κινήσεις του, να του δώσουν ό,τι είχαν πάνω τους. 

Ο γιος μου αντιστάθηκε κι εκείνος του κόλλησε το μαχαίρι στον λαιμό, πιέζοντας την κοφτερή του λεπίδα. Πήρε το κινητό τού γιου μου με την απειλή του μαχαιριού και μετά ζήτησε και το κινητό του κοριτσιού, που είχε πέσει στο χώμα και το είχε κρύψει με το σώμα του. Όταν το απέσπασε κι αυτό, σήκωσε το μαχαίρι κι έκοψε το λουρί που είχε περάσει στον λαιμό του ο γιος μου, έχοντας σε ένα τσαντάκι μέσης τα έγγραφα της μηχανής του, τα κλειδιά του και κάποια λίγα μετρητά, που δεν ξεπερνούσαν τα 10 με 20 ευρώ. Το παιδί μου φοβήθηκε, γιατί η κοφτερή λεπίδα του μαχαιριού έκοψε το λουρί, αλλά έσκισε και το μπλουζάκι του, ενώ πέρασε ξυστά από την κοιλιά του και στάθηκε τυχερός που δεν τον τρύπησε», μας περιγράφει ο Στέφανος Καναβάκης φανερά συγχυσμένος από την περιπέτεια του παιδιού του.

Ο 18χρονος Παλαιστίνιος δράστης, αμέσως μετά την πράξη του, απομακρύνθηκε τρέχοντας, αλλά έγινε αντιληπτός από άλλους αλλοδαπούς που κινούνταν στην περιοχή, οι πληροφορίες των οποίων αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από τους αστυνομικούς, που τον εντόπισαν τα ξημερώματα της Τετάρτης να κοιμάται σε σπίτι φίλου του στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας, εκεί όπου τον συνέλαβαν, κατάσχεσαν το μαχαίρι του και τον οδήγησαν για αναγνώριση στο Α.Τ. Ιεράπετρας, ενώ με τη σχηματισθείσα εις βάρος του δικογραφία τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Νεάπολης. 

Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να διατάξει την επιστροφή του στη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων πολιτικό άσυλο στα Ανώγεια, απ’ όπου είχε αποδράσει, ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος για να κριθούν οι πράξεις του εις βάρος των δύο ανήλικων παιδιών.

Τον κυνήγησαν γιατί παρενοχλούσε μαθήτριες

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γονείς των ανήλικων παιδιών, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην παραλία της Ιεράπετρας σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό παρενόχλησης μιας παρέας μαθητριών από αλλοδαπό πακιστανικής υπηκοότητας, που έπεσε στα χέρια ομάδας νεαρών από την Ιεράπετρα, οι οποίοι έκαναν βόλτα στην παραλία. Οι νεαροί τον κυνήγησαν και τον απώθησαν βίαια, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να πέσει στη θάλασσα. Το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, ούτε επιλήφθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας