Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Πολιτική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητές τον Ι. Πλακιωτάκη και την Ελ. Βόζενμπεργκ

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/05/x-pl.jpg

Με την συμμετοχή πολύ κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου, πολιτική συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητές τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη και την Ευρωβουλευτή κι εκ νέου υποψήφια του κόμματος Ελίζα Βόζενμπεργκ, με θέμα τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Sitia Beach.

Τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων φίλοι του κόμματος, στελέχη και μέλη  κομματικών οργανώσεων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης , η Πρόεδρος του ΔΣ Μαρία Νικητάκη, ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Σπυριδάκης, ο ΔΣ και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σταύρος Συλλιγαρδάκης  και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής, καλωσόρισε η  ΔΣ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σητείας Μαριάννα Ξενικάκη  καθώς και οι Πρόεδροι  της ΔΕΕΠ Λασιθίου και της Τοπικής Οργάνωσης Σητείας  Γιώργος Μπαρμπούνης και Παντελής Λιανουδάκης αντίστοιχα.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΝΔ να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα των ευρωεκλογών  στους πολίτες όπως ανέφερε  ο κ Μπαρμπούνης, καλωσορίζοντας  την κ Βόζενμπεργκ «μια πραγματική κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής» όπως  τόνισε. Με  θερμά λόγια μίλησε και για τον κ Πλακιωτάκη  «ο οποίος είκοσι χρόνια τώρα έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην κεντρική πολιτική σκηνή και συνεχίζει».

Ο κ. Λιανουδάκης τόνισε  ότι  ότι η παράταξη της ΝΔ πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στην  Ευρώπη με προσήλωση στην ευρωπαϊκή ιδέα,  από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τον λόγο έλαβε ακολούθως ο κ. Πλακιωτάκης ευχαριστώντας τον κόσμο για την τιμητική του  παρουσία κι εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «μαζί θα κερδίσουμε και την μάχη της 9ης Ιουνίου, μία μάχη που θα δώσουμε για την σταθερότητα και την ευημερία της χώρας».

Καλωσόρισε την κ Βόνζεμπεργκ στην Σητεία κάνοντας λόγο για μία πολιτικό που τίμησε την εμπιστοσύνη των πολιτών εκπροσωπώντας την χώρα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες , ευχόμενος  της ολόψυχα καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές .

Ο κ Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην  κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου η οποία μεταφέρει δύο σοβαρά διακυβεύματα όπως τόνισε  την σταθερότητα της χώρας και το  μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης για τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια .

Από καρδιάς ευχαρίστησε τόσο τους παριστάμενους όσο και τον κ Πλακιωτάκη λαμβάνοντας ακολούθως  το λόγο η  κ Βόζενμπεργκ , Ευρωβουλευτής για δύο ήδη θητείες, Ελληνίδα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φίλων και έχοντας παράλληλα την ευθύνη του μεταναστευτικού.

Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πιο σημαντικές από κάθε άλλη φορά. Την πενταετία που πέρασε συνέβησαν όπως είπε γεγονότα στην ΕΕ που δεν μπορούσε κανείς να τα προβλέψει όπως η πανδημία , ο πόλεμος Ρωσίας –Ουκρανίας , η νέα ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή,  τα οποία άλλαξαν δεδομένα και  μέσα στην Ευρώπη . Και καλούνται  όπως  τόνισε όσοι μετέχουν στο δημόσιο διάλογο και έχουν τομείς ευθύνης να αποδείξουν , αν αυτά τα οποία λένε προεκλογικά είτε στην εθνική βουλή ή στην Ευρωβουλή μπορούν να γίνουν πράξη , να δίνουν μάχες για αυτά και την επόμενη ημέρα να δικαιώνουν τον κόσμο «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και είναι αίσθηση καθήκοντος»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας