Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Στη διαδικασία προσωρινού αναδόχου το πρ. Επαρχείο στη Σητεία

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/04/sitia-limani.webp

Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη συζητήθηκε και εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και η κήρυξη προσωρινού αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση δημόσιου κτιρίου με Α.Β.Κ. 43, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 118 της πόλης Σητείας» (κεντρική πλατεία).

Ο λόγος για το πρώην Επαρχείο, όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης, με συνολικό προϋπολογισμό 998.000 ευρώ. «Είμαστε στη διαδικασία προσωρινού αναδόχου και της αξιολόγησης της προσφοράς του. Έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Υπηρεσία, έχουν ελεγχθεί». Το συγκεκριμένο έργο υπενθύμισε έχει τεθεί δύο φορές σε διαδικασία δημοπράτησης, δεν είχε βρεθεί ανάδοχος, οπότε ακολούθησε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και της κατακύρωσης στον συγκεκριμένο ανάδοχο με απ’ ευθείας ανάθεση σύμφωνα και με το δικαίωμα που δίνει ο νόμος και δεδομένου ότι το έργο χρηματοδοτείται από τα Ταμείο Ανάκαμψης όπου τα χρονικά περιθώρια της χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένα. Σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι κανονικά αναμένεται να ξεκινήσει μετά από δύο μήνες.

– Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έγκριση 1ου ΑΠΕ, 1ου ΠΚΤΜΝΕ και της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου «Ανάπλαση και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Οδών & Πλατωμάτων Κεντρικού Τμήματος Πόλεως Σητείας». Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης, «πρόκειται για το έργο το οποίο εκτελείται αυτή την στιγμή στην πόλη κι επειδή χρειάστηκε η τροποποίηση και η δημιουργία ενός ΑΠΕ ο οποίος θα συμπεριλάβει κάποιες χρηματοδοτήσεις επιπλέον 250.000. Το έργο χρηματοδοτεί η Διαχειριστική αρχή. Είχαμε μία θετική γνώμη διότι μετά από αυτοψία που έγινε από τους ίδιους είδαν ότι υπάρχει ανάγκη του ανακεφαλαιωτικού πίνακα με συμπληρωματική χρηματοδότηση διότι έπρεπε να γίνουν κάποιες διευθετήσεις στα όμβρια στα οποία δεν είχαν προβλεφθεί, κάποιες επιπλέον συμπληρωματικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Από την στιγμή που εγκρίθηκε ο συγκεκριμένος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας από την Διαχειριστική Αρχή δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε το συγκεκριμένο έργο».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Σίμος Συμεωνίδης τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες από τους πολίτες- νομίζω δικαιολογημένα. Έχουμε αναδείξει κι εμείς ζητήματα, αστοχίες. Ποιός έχει την ευθύνη, γιατί γίνονται αυτές οι αστοχίες… Εμείς -όπως και να ‘χει- δε λέμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν έκανε τη δουλειά της στην προκειμένη περίπτωση για το θέμα που συζητάμε, αποκλειστικά. Παρ’ όλα αυτά επειδή εμείς δεν είχαμε όλα τα στοιχεία, τον 1ο ΑΠΕ… θα ψηφίσουμε λευκό».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας