Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Δεν αλλάζει η εισήγηση για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2020/09/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82.jpg

Στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη συζητήθηκε η εισήγηση περί οικονομικής συμμετοχής ωφελούμενων στο Βρεφικό Σταθμό και στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Σητείας.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής αλλά αναβλήθηκε η λήψη απόφασης με την σύμφωνη γνώμη των μελών της κατόπιν πρότασης που κατέθεσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Συμεωνίδης για μείωση των τροφείων.

Όπως ανέφερε  ο κ. Ζερβάκης, σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας δε μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα γιατί αλλάζει ο προϋπολογισμός. «Θεωρούν ότι αν υπήρχε η δυνατότητα θα το είχαν κάνει», εξήγησε.

Ο κ. Συμεωνίδης τόνισε ότι «είναι θέμα ιεράρχησης της δημοτικής αρχής. Για εμάς είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα έπρεπε να συζητείται, η μείωση των τροφείων. Κι όχι να αφήνεται στο αν το επιτρέπουν μόνο τα οικονομικά. Πρέπει να υπάρχει μία άλλη συνολική διαχείριση με άλλη ιεράρχηση. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, κατά πόσο είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό. Δε λέμε ότι δεν υπάρχει καλή προαίρεση, αλλά είναι θέμα ιεράρχησης. Γι’ αυτό το λόγο καταψηφίζουμε, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε, ώστε να ληφθούν μέτρα να μπορούν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και κυρίως δωρεάν να απολαμβάνουν τα παιδιά της Σητείας βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Καρνιαδάκης ανέφερε ότι «αυτό πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί διότι μεταξύ άλλων τα έσοδα στο 1ο τρίμηνο είναι μειωμένα κατά 300.000, κάτι που οφείλεται στην μη έγκαιρη απόδοση των ανταποδοτικών των ΑΠΕ, το τέλος παρεπιδημούντων, των παραλιών, αλλά και στην κατάργηση των ΤΑΠ. Παρ’ όλα αυτά έχουμε καταφέρει να έχουμε διατηρήσει όλα σε ισορροπία, να έχουμε ίδιες τιμές και στα τέλη και στην φορολογική πολιτική και παντού, αλλά μειώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή θα ναι ουτοπικό αυτό και απαράδεκτα λογιστικό και σαν οικονομική εφαρμογή θα ήταν αδύνατη».

Ο κ. Συμεωνίδης πρόσθεσε ότι υπάρχουν σε όλη τη χώρα Δήμοι, οι οποίοι εφαρμόζουν αυτό το σχέδιο παρ’ ότι προφανώς όλοι οι δήμοι έχουν οικονομικά προβλήματα.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας