Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Κατά της εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών ο Σύλλογος Απανταχού Χανδριανών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χανδρά

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Χανδριανών Σητείας συμμερίζεται την εκπεφρασμένη αγωνία των κατοίκων του Χανδρά για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που αναμένεται να προκαλέσει στις όμορες κοινότητες η υλοποίηση του υπό διαβούλευση σχεδίου εγκατάστασης και λειτουργίας 11 νέων ανεμογεννητριών στις περιοχές στο πλαίσιο του έργου «Τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι & συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στον Δήμο Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου».

Η περιοχή του οροπεδίου του Χανδρά έχει ήδη συνεισφέρει στο μερίδιο που της αναλογεί στο εθνικό πλάνο της πράσινη ενεργειακής μετάβασης υποδεχόμενη ήδη ένα μεγάλο αιολικό πάρκο.

Περαιτέρω επιβάρυνση των χωριών μας θα έχει δυσανάλογα μεγάλο κόστος καθώς είναι ζωτικής σημασίας η εξασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης που απαιτεί σεβασμό και ισόρροπη υποστήριξη όλων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της περιοχής που περιλαμβάνουν αγροτικές, εμπορικές, τουριστικές, οικοδομικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες πλήττονται βαρύτατα εάν εφαρμοστούν τα έως τώρα ανακοινωμένα σχέδια. Θεωρούμε υποτιμητική την αντιμετώπιση του πληθυσμού με τον τρόπο που διεξήχθη η έως τώρα διαβούλευση και άδικη την προτεινόμενη κατανομή του κόστους που προβλέπεται για το μέλλον των οικισμών, αν προχωρήσει ως έχει ανακοινωθεί το υπό διαβούλευση σχέδιο.

 

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χανδρά εκφράζει επίσης την αντίθεση του με το ίδιο κείμενο .

 

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας