Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Η Ε.Ε. ζητάει ελληνική πρόταση για τρένο στην Κρήτη

 https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/x-rages-trenou-e1709566798190.jpg

Την αναγκαιότητα αλλά και την ευκαιρία που παρουσιάζεται για την δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ανέδειξε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

 

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο Χάρης Μαμουλάκης, μαζί με Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κarina Delli, τον επικεφαλής της Μονάδας Μεταφορών και Κινητικότητας της DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Keir Fitch και την εκπρόσωπο του European Railway Agency Danijela Baric κατέστη σαφές ότι εφόσον κατατεθεί επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση πρόταση για δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, η ΕΕ είναι πρόθυμη να την εγκρίνει. Πρώτο στάδιο, όπως τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης, θα μπορούσε να είναι η κατασκευή μιας γραμμής μέσου σταθερής τροχιάς που θα ενώνει το νέο αεροδρόμιο Καστελίου με το Ηράκλειο, δίνοντας και την αναγκαία λύση στο σημαντικό πρόβλημα πρόσβασης, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλοι οι ταξιδιώτες. Παράλληλα, ο Χάρης Μαμουλάκης ανέδειξε το σύνολο των ωφελημάτων που αυτή η λύση θα αποφέρει στην κοινωνία, σε ζητήματα ασφάλειας, οικονομίας, εξυπηρέτησης, αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας.

«Ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση της Ε.Ε.» τονίζει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας ότι: «Η Ε.Ε. ζητάει ένα επίσημο αίτημα. Και με δεδομένη την επιδότηση αυτών των υποδομών, που βρίσκονται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κλάδο των μεταφορών, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Αυτή η συγκύρια πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της Κρήτης. Αλλιώς, οι ανάγκες θα μας ξεπεράσουν και οι ευκαιρίες θα χαθούν.».

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης συμμετείχε και στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το έγκλημα των Τεμπών με θέμα «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια», όπου και ανέφερε ότι οι συγγενείς των θυμάτων κατάφεραν τον πόνο τους να τον μετατρέψουν σε πείσμα, με στόχο τη δικαιοσύνη και την δικαίωση. Ευχαρίστησε την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προσπάθεια συνδρομής σε αυτή την ανάγκη, που είναι ο διακαής πόθος ολόκληρου του Ελληνικού λαού και μιλώντας τόσο ως Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και ως πολιτικός μηχανικός που πραγματοποίησε αυτοψία στο «σημείο 0», αλλά και ως πατέρας 4 παιδιών, ανέφερε: «Από πολιτικής άποψης, το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν η λυσσαλέα προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Αυτό που αρμόζει σήμερα, 400 ημέρες μετά, σε αυτή την αίθουσα που φέρει το όνομα του μεγάλου παρτιζάνου Μανόλη Γλέζου, είναι η ίδια του η φράση του, που εναρμονίζεται με την προσπάθεια όλων, κυρίως των συγγενών των θυμάτων: Ζω για τους συντρόφους μου που χάθηκαν. Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις.».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας