Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ Λασιθίου: Άρνηση του Λ. Αυγενάκη για συζήτηση κοινής εθνικής πρότασης για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/2018/01/agrotis-ierapetra.jpg

Φαίνεται ότι για τον κ. Αυγενάκη, η διαδικασία κατάθεσης και συζήτησης προτάσεων από όλα τα κόμματα και  τους φορείς για μια εθνική πρόταση τροποποίησης της ΚΑΠ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία  τον κάλεσε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κινήματος αλλαγής, είναι “αστεία”, όπως προκύπτει από τις απαράδεκτες  δηλώσεις του.

Το ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγής έχει προτείνει : 

Επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με απλοποίηση των  οικολογικών σχημάτων και προσαρμογή του στις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου, ώστε ωφελούμενοι να είναι  οι πραγματικοί αγρότες. 

Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε αγροτικές περιοχές για μηδενισμό του κόστους ενέργειας. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. 

Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες αποζημιώσεις. 

Προστασία της αγροτικής γης από κερδοσκοπικές πρακτικές και ξένα funds. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες είναι  η πιστοποίησή τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα

Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να καταλάβει ότι οι αγρότες εκφράζονται με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στην κοινωνία ακόμη και τώρα που βρίσκονται στο σημείο μηδέν και βλέπουν κλειστές πόρτες και  την πλάτη των υπουργών της. Ζητούν ένα και μόνο πράγμα, την προσοχή ώστε να μείνουν στις περιφέρειες  και τα χωριά μας και να βοηθήσουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή, στον πρωτογενή  τομέα, στην οικονομία συνολικά! 

Γραφείο τύπου
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Λασιθίου

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας