Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι από τους θηροφύλακες

https://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2024/03/mps-kynigetikos-lilimpakis-e1709893440406.jpg

Η κυνηγητική σεζόν ολοκληρώθηκε πρόσφατα ωστόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας συνεχίζει τη δράση του σε διάφορες κατευθύνσεις, από την λειτουργία των εκτροφείων του μέχρι τη διοργάνωση αιμοδοσιών συνεχίζοντας παράλληλα να στηρίζει, να ενημερώνει και να εξυπηρετεί τα μέλη του και να συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αναφερόμενος στη δράση της τρέχουσας περιόδου, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης, τόνισε ότι έχει λήξει η κυνηγετική περίοδος του λαγού και των πουλιών, υπενθυμίζοντας ότι επειδή είναι περίοδος αναπαραγωγής θηραμάτων, απαιτείται προσοχή. Τα μέλη του Συλλόγου δεν πρέπει να βγάζουν τα σκυλιά τους εκτός των θεσμοθετημένων εκπαιδευτηρίων. Οι εκπαιδεύσεις των κυνηγετικών σκυλιών πλέον γίνονται στις ζώνες εκγύμνασης που αριθμούν τις 21 στην περιοχή της επαρχίας Σητείας.

«Θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους νόμους και το θήραμα. Και βέβαια θα διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι από τους θηροφύλακες και στις όποιες παραβάσεις θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, πρόστιμα. Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους καλές εκπαιδευτικές μέρες και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει όλοι να συμβάλουμε και να διατηρούμε καθαρά τα βουνά μας και το περιβάλλον».

Η κυνηγετική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν ικανοποιητική με την έννοια ότι σημειώθηκαν ελάχιστες παραβάσεις όπως είπε ο κ. Λιλιμπάκης, γεγονός που είναι σημαντικό. «Πλέον οι κυνηγοί είναι συνειδητοποιημένοι, σέβονται το θήραμα αλλά και το περιβάλλον κάτι που αποτελεί βασικό στόχο μας»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας