Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Τσικνίζει σήμερα η Κρήτη - Οι εκδηλώσεις με μουσική, χορό, μασκαράδες και ψησταριές απ' άκρη σε άκρη του νησιού

 https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-03/tsiknopempti.jpg.webp?itok=_l6M7r9P

Από νωρίς το πρωί, οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά, οι μεζέδες σιγοψήνονται και το κρασί ρέει άφθονο στις δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει σε κάθε γωνιά του νησιού Δήμοι και Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Τσικνοπέμπτη σήμερα και όλοι οι Κρητικοί είναι έτοιμοι να παρασυρθούν στο κέφι της Αποκριάς... Από νωρίς το πρωί, οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά, οι μεζέδες σιγοψήνονται και το κρασί ρέει άφθονο στις δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει σε κάθε γωνιά του νησιού Δήμοι και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Στο Ρέθυμνο

Αναλυτικότερα, μουσική, χορό και τσίκνισμα από ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και φορείς της πόλης περιλαμβάνει το πρόγραμμα εορτασμού της σημερινής Τσικνοπέμπτης στην πόλη των αποκριάτικων θαυμάτων! 
«Παραδοσιακά το Ρέθυμνο ξεφαντώνει την Τσικνοπέμπτη και καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουμε μαζί για ακόμα μια χρονιά! 
Η γιορτή θα απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης! Οι μασκαράδες θα γεμίσουν τους δρόμους και τα στενά με χαρά και γέλια! Οι ομάδες θα τσικνίζουν και όλοι μας καλούμαστε σε ακόμα μια μεγάλη ετήσια εκδήλωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, η οποία θα προσθέσει στη μακρά ιστορία του θεσμού ακόμα ένα κομματάκι στο “παζλ” που δημιουργούμε για περισσότερα από 100 χρόνια στο Ρέθεμνος των Απόκριων», αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Το πρόγραμμα 

Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, το φημισμένο καρναβάλι της Ελλάδας, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα κεφιού και χαράς για σήμερα Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, το οποίο έχει ως εξής: 
* 7ο Δημοτικό Σχολείο-8ο Νηπιαγωγείο: Στη 1 το μεσημέρι, στο πάρκο της οδού Αποστολάκη, θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικος χορός με φαγητό, μουσική και παιδικά δρώμενα. 
* Λύκειο Ελληνίδων: Παιδικός χορός, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων. 
* “Εμείς κι Εμείς”: Εμείς οι Χίπις PEACE AND LOVE, στις 7 το απόγευμα με πλακάτ στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Κατάληξη στο café “Galero” για party. 
* “Περιηγητές Club”: Πάρτι στην Περιηγητική Λέσχη (σ.σ. οδός Αγίου Φραγκίσκου 2, παλιά πόλη, εξωτερικός χώρος), στις 7 το απόγευμα.
* “Τα Παρτάλια”: Πάρτι στην πλατεία Ιερολοχιτών (σ.σ. Κ. Γερακάρη & Β. Ουγκώ), στις 8 το βράδυ. 
* “Άσχετοι Club”: Πάρτι με ψησταριά στη Σοφοκλή Βενιζέλου, απέναντι από το “Μέλι”. 
* “Δακτυλοδειχτούμενοι”: Street party στην είσοδο της πλατείας Μικρασιατών. 
* “Στρίγγλες”: Πάρτι “ΚΑΨΑΛΑΚΕΙΑ” στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. 
* “Oloi Vitsiozoi”: Πάρτι στο “Hunky Funky”. 
Σημειώνεται ότι χορηγός επικοινωνίας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”. Αποκλειστικός τηλεοπτικός χορηγός επικοινωνίας είναι η ΑΝΕΚ LINES, μέλος της Attica Group. 

Στο Ηράκλειο 

Ξεκινούν σήμερα Τσικνοπέμπτη οι εκδηλώσεις με τον τίτλο “Ημέρες χαράς” που διοργανώνει η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., με την επιμέλεια της αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Μάρας Παναγιωτάκη. Όσοι βρεθούν στο Πολύκεντρο Ηρακλείου το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δρώμενα των κουδουνάρηδων της Γέργερης, μαντινάδες της Αποκριάς, την ιστορία και την κατασκευή της σιβιανής μάσκας, αλλά και την ενδιαφέρουσα ομιλία της Άννας Μαχαιριανάκη.

Στο Αρκαλοχώρι 

Για δωδέκατη χρονιά, ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, διοργανώνει σήμερα την εκδήλωση... “Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι”. Από νωρίς το απόγευμα, οι ψησταριές λαμβάνουν θέση μάχης, τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά και τα σουβλάκια κάνουν... πάρτι πάνω στις σχάρες. 
Όλη η Κρήτη τσικνίζει και το Αρκαλοχώρι έχει φορέσει τα καρναβαλικά του και ετοιμάζεται για ένα ξέφρενο γλέντι με κέφι, εκπλήξεις αλλά και παράλληλες δράσεις. 

Στη Σητεία

Στη Σητεία μια κεφάτη συναυλία με το συγκρότημα “48 Ώρες” θα διασκεδάσει το κοινό που θα βρεθεί σήμερα Τσικνοπέμπτη στην πλατεία και τον Δημοτικό Κήπο της πόλης. Παράλληλα θα υπάρχουν δωρεάν τσικνίσματα, ρακή και καζάνια με ρακόμελο από τον Δήμο Σητείας. 

Στην Ιεράπετρα 

Σήμερα Τσικνοπέμπτη στην Ιεράπετρα θα στηθούν “φουνάρες” σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ μουσική με Djs σε αποκριάτικα πάρτι στην κεντρική πλατεία, στην πλατεία Πλαστήρα και στην πλατεία Τζαμί. Παράλληλα θα αναβιώσουν διονυσιακά έθιμα “Μουζώματα” και “Αρκουδιάρηδες” από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο “Κρητικός χορός”.

Ένα αλλιώτικο πάρτι στα Μάλια! - Ξυλοπόδαροι, μπουρμπουλήθρες και βεγγαλικά 

Κάτι γίνεται πάλι στα Μάλια! Τι;;; Πάρτι γίνεται! Σήμερα Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου θα στηθεί ένα ακόμα τρελό πάρτι από το Μαλιώτικο Καρναβάλι. Προβλέπεται μια υπέροχη βραδιά με μουσική από τον Dj Polo, resident Dj των μεγαλύτερων κλαμπ της Αθήνας! Με την καθιερωμένη πλέον παρέλαση στην παλιά πόλη των Μαλίων, που φέτος θα έχει στολές του Μαλιώτικου Καρναβαλιού όλων των εποχών και ξεκινά από την κεντρική πλατεία Μαλίων στις 7 το απόγευμα, με κατάληξη στο ίδιο σημείο, όπου και θα ακολουθήσει ακόμα ένα μμμ...αλλιώτικο πάρτι! 
Με face painting, ξυλοπόδαρους και show με μπουρμπουλήθρες από τους “Bango Bongo”, ρίψη βεγγαλικών και φυσικά πολύ χορό και τραγούδι! Σουβλάκια, ποτά, αναψυκτικά, ποπ κορν, μαλλί της γριάς και λουκουμάδες σε συμβολική τιμή. Θα δοθούν δωρεάν αναμνηστικά φουλάρια. Η πόλη ξυπνά και τα Μάλια γεμίζουν χαρά, κέφι, χορό και ξεφάντωμα... Πάμε σαν άλλοτε! 
 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας