Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία με φωτοβολίδα: «Είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ΕΚΑΒ», λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον 33χρονο Μανώλη - Αύριο το τελευταίο αντίο (video)

https://www.neakriti.gr/sites/default/files/styles/full/public/2024-03/kritsotakis%20fotobolida.png.webp?itok=q7uIyHcB
Όπως ανέφερε ο κ. Πλακογιαννάκης, «είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη»

Θρήνος στον Άγιο Νικόλαο για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε με άλλους δύο συνομήλικους του από ναυτική φωτοβολίδα σήματος κινδύνου καπνού, η οποία έσκασε πάνω του. Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην πόλη του Αγίου Νικολάου. 

«Είχε τις αισθήσεις του»

Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έντονο κρότο», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου και αυτόπτης μάρτυρας, Μιχάλης Πλακογιαννάκης.

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται βοήθεια. Ήταν μια γιατρός εκεί, έδινε ήδη τις πρώτες βοήθειες. Είχε τις αισθήσεις του το παιδί όταν πήγα. (…) Μέχρι που έφυγε από εμάς, είχε τις αισθήσεις του. Στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, μέσα στο νοσοκομείο προφανώς δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη. Εγώ δεν είδα τίποτα, τη στιγμή που πήγα είχε σβήσει η φωτοβολίδα».

«Πολύ επικίνδυνες»

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε: «Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη)».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «κάποιες από αυτές που είχαν, ήταν ληγμένες. Δεν είναι αστείο αυτό. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση για οποιονδήποτε λόγο, τέτοιων φωτοβολίδων. Τις πουλάνε παντού, το ζήτημα είναι πως την χρησιμοποιείς».

Τι δήλωσε οικογενειακός φίλος 

Ο 33χρονος ήταν η χαρά της ζωής... Το χαμόγελο του έσβησε για πάντα λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Η συνομιλία για τα σχέδιά του συγκλονίζει:

«Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο δεν έχουν παντρευτεί, καταλαβαίνεις το δράμα».   

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 βράδυ της Κυριακής όταν η κεφαλή του καρναβαλιού είχε φτάσει στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και είχε στηθεί γλέντι. Το συμβάν σημειώθηκε στον πεζόδρομο 28η Οκτωβρίου. 
Ο άτυχος άνδρας ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης, γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του φούρνου Μυρωδάτη που όπως έγραψε το neakriti.gr επρόκειτο σύντομα να παντρευτεί, δέχτηκε τη φωτοβολίδα στην κοιλιακή χώρα. Σε κατάσταση σοκ και με τα σωθικά του να καίγονται μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

 
 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος διασκέδαζε με τους φίλους του ενώ είχαν πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες.

Ο ίδιος θέλησε να πυροδοτήσει μια ακόμη, η οποία άγνωστο πως, έσκασε πάνω του. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν έκανε λάθος χρήση ή ήταν ληγμένη δεν άναψε αμέσως και στην προσπάθειά του να δει τη συμβαίνει τραυματίστηκε θανάσιμα.
Οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων ενώ οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο , εντοπίζοντας 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες όμως στη διάρκεια της Καθαρής Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι για να οριστεί δικάσιμος για τα αυτόφωρα αδικήματα.
Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη στον Άγιο Νικόλαο από τη ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε και σφηνώθηκε στα σωθικά του λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι.
Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία».Επίσης απαγορεύεται η ρίψη στη στεριά.
 
 

 

Η οικογένεια του άτυχου Μανώλη που τον κηδεύουν αύριο το μεσημέρι είχε χάσει όπως είχε γράψει το neakriti.gr μια κόρη σε νεαρή ηλικία, όχι από κάποιο ατύχημα, αλλά πάσχουσα από αναπηρία και με χρόνια προβλήματα υγείας. 

Το τραγικό περιστατικό φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και όχι μόνο, στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο στηρίζεται στο …φιλότιμο και στον εθελοντισμό όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Μανουσάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοιραίο βράδυ δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός, με τον Διευθυντή της Χειρουργικής να σπεύδει από το σπίτι του για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών, με τις ελλείψεις να είναι μεγάλες και σε αναισθησιολόγους.

Τον άτυχο 33χρονο θα αποχαιρετήσουν αύριο Τετάρτη η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι...

Κριτσωτάκης

 Πηγή : Νέα Κρήτη

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας